Dnes je štvrtok, 28. marca, meniny má: Soňa NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:4 rezne, maslo, hladká múka, 4 plátky šunky, 4 lyžice strúhaného syra, soľ Naklepané a osolené rezne poprášime múkou a na masle ich z oboch strán opeč...
Potrebujeme tieto suroviny:350 g teľacieho predného mäsa bez kostí, 60 g parmezánu, 100 g margarínu, 100 g cibule, 600 g ryže, 25 g údenej slaniny, 100 g kečupu, 100 g zelenej papriky, 20 g hladkej múky na šťavu, mletá paprika, mleté čierne korenie, soľ Na kocky nakrájanú slaninu rozpražíme, pridáme tuk, nadrobno nakrájanú cibu...
Potrebujeme tieto suroviny:hovädzie kosti s mäsom, cibule, koreňováú zelenina, soľ, čierne korenie, nové korenie, petržlenová vňať, bobkový list, na slíže: cesto ako na palacinky + soľ + petržlen, cesnak Dáme variť mäso s kosťou, potom vyberieme penu a vložíme všetko ostatné (ze...
Potrebujeme tieto suroviny:300 g fazule, 3 velke cibule 1 velka paprika, 3 velke paradajky, 2-3 šálky paradajkovej šťavy, tvrdý syr, biely jogurt, 2 celé hlavičky cesnaku, olej, 1,2 dcl vody, soľ, mletá paprika, chilli paprička, bobkovy list, kari korenie, bazalka V hrnci opražíme nakrájanú cibuľu, prelisovaný cesnak a pokrájanu papriku. ...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g vlašských orechov, 150 g včelieho medu, 80 g práškového cukru, 20 g vanilkového cukru, olej, voda Olúpané vlašské orechy sparíme vriacou vodou (asi 2 minúty), potom scedíme,...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g bravčového chrbta, 80 g masti, korenie, rasca, 30 g múky, 40 g cibule Z bravčového chrbta bez kože nakrájame kotlety, na tučnejšej strane je troš...
Potrebujeme tieto suroviny:4 pstruhy, 200 g húb, 1 cibuľa, 100 g masla, soľ, mleté čierne korenie, 1 lyžica zelenej petržlenovej vňate, alobal Pstruhy očistíme, osolíme a necháme odležať. Huby očistíme, nakrájame na pl...
Potrebujeme tieto suroviny:5 kg sliviek, 1 kg cukru, 1/4 l dobrého silného rumu, na hrot noža kyseliny benzoovej Do hrnčeka dáme rozvariť cukor s 250 ml vody. Do vriacej dávame po častiach...
Potrebujeme tieto suroviny:1 konzerva tresčej pečene, 1 pór, 1 mrkva, 20 g čerstvého zázvoru, rybací vývar, 1 citrón, 20 g kaparov, 2 cl bieleho vína, 1 lyžica ustricovej omáčky, tenké ryžové rezance Na tuku z tresčej pečene orestujeme pór, mrkvu a zázvor. Pridáme ustricovú ...
Potrebujeme tieto suroviny:10 stopiek rebarbory, 200 g cukru, 5 klinčekov, celá škorica, citrónová kôra, 1 l vody Olúpanú a na kúsky nakrájanú rebarboru zalejeme vodou, pridáme cukor, klinč...
|
|