Dnes je štvrtok, 25. apríla, meniny má: Marek NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:1,5 kg údeného úhora, 1 l 10° piva, 50 g cibule, 10 g soli, čierne korenie, 1citrón Úhora nakrájame na cca 150 gramové porcie. Do piva pridáme cibuľu nakrájanú...
Potrebujeme tieto suroviny:1 kg dužiny tekvice hokaido, 0,5 kg kryštálového cukru, 20 dkg hrozienok, 10 dkg sušených marhúľ Dužinu nakrájame nadrobno, pridáme cukor, premiešame a necháme aspoň cez no...
Potrebujeme tieto suroviny:1 kg varených zemiakov, asi 300 g hrubej múky, 1 veľké vajce, soľ Zemiaky uvaríme v šupke najlepšie deň dopredu. Studené ošúpeme a nastrúhame...
Potrebujeme tieto suroviny:50 g hladkej múky, 2 vajcia, 250 ml mlieka, štipka cukru a soli, 4 jablká, 2 lyžice citrónovej šťavy, 2 lyžice medu, mletá škorica, 1 lyžica oleja, 150 g šľahaného tvarohu, práškový cukor, šľahačka Múku preosejeme, rozšľaháme vajcia s cukrom, soľou a trochou mlieka, stried...
Potrebujeme tieto suroviny:4 plátky teľacej pečene, 2 jablká, 1 väčšia cibuľa, 20 g masla, 2 lyžice oleja, soľ, mleté čierne korenie, hladká múka Teľaciu pečeň odblaníme, na okrajoch meirne narežeme, jemne naklepeme, okor...
Potrebujeme tieto suroviny:250 g hladkej múky, 250 ml mlieka, 2 vajcia, 3 väčšie jablká, 50 g cukru, 1 škoricový cukor, olej Z múky, vajec, cukru a mlieka si urobíme tradičné palacinkové cesto, do kto...
Potrebujeme tieto suroviny:6 plátkov pečene, 30 g masla, 6 krajcov chleba, 6 plátkov vareného zeleru, strúhanka, 1 vajce, soľ, čierne korenie, citrónová šťava z polovice citróna, cesnak Uvarené plátky zeleru osolíme, okoreníme, obalíme postupne v rozšľahanom va...
Potrebujeme tieto suroviny:300 g kuracieho mäsa, 200 g hovädzieho predného bez kostí, 200 g koreňovej zeleniny (mrkva + zeler + petržlen), 100 g kapusty, 150 g póru, 1 cibuľa, 20 g feferónky, 20 g sušených húb, soľ, 100 g oleja, 1 vajce, 50 g špagiet, celé čierne korenie, 2 strúčiky cesnaku, 3 l vody, tabasco Hovädzie mäso dáme variť do osolenej vody spolu s celým korením a cibuľou. ...
Potrebujeme tieto suroviny:2 kg húb, soľ, na nálev: 500 ml vody + 250 ml octu + 30 g soli + 40 g cukru kryštál + 2 bobkové listy + 6 guľôčok čierneho korenia + 4 guličky nového korenia Vodu, ocot, soľ, cukor a korenie uvaríme. Huby očistíme, nakrájame, povarím...
Potrebujeme tieto suroviny:2 kg plotice, koreňová zelenina (mrkva + zeler + petržlen), cibuľa, kyslé uhorky, soľ, čierne korenie, bobkový list, nové korenie, celé čierne korenie, 8% ocot, voda, majonéza, horčica Očistené a vypitvané ryby rozrežeme pozdĺž chrbtice na dve polovice a silno...
|
|