Dnes je piatok, 29. marca, meniny má: Miroslav NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:1 kg hovädzieho zadného mäsa, 100 g slanina, 300 g cibule, 100 g masti, soľ, mleté čierne korenie, celé nové korenie, vývar, hladká múka Mäso prešpikujeme polovicou dávky slaniny, osolíme okoreníme a opečieme na ...
Potrebujeme tieto suroviny:vykostené bravčové karé, soľ, strúhanka, hladká múka, vajíčka, olej, sladká smotana, kyslá smotana, horčica Smotanovú omáčku pripravíme nasledovne: zmiešame kyslú smotanu s troškou sl...
Potrebujeme tieto suroviny:60 g krupice, 40 g tuku, 100 g koreňovej zeleniny (mrkva, petržlen, zeler), 1250 ml vývaru z kostí, soľ, zelená petržlenová vňať Do rozohriatého tuku vložíme krupicu a doružova opražíme. Potom pridáme oči...
Potrebujeme tieto suroviny:4 cl ananásovej šťavy, 4 cl pomarančovej šťavy, 1 cl grenadíny Uvedené suroviny v šejkri premiešame a nalejeme do koktailového pohára....
Potrebujeme tieto suroviny:750 g hrubé mouky, 250 g rostlinného tuku, 60 g umělého sladidla, 75 g škrobové moučky, 100 g mletých ořechů, 1 lžička prášku do pečiva, špetka soli Umleté ořechy opražíme na trošce tuku a necháme je vychladnout. Ušleháme tu...
Potrebujeme tieto suroviny:100 g lúpaných mandlí, 150 ml vody, 20 g medu, štipka soli Mandle sparíme horúcou vodou, ochladíme, ošúpeme a dáme do mixéra. Pridáme ...
Potrebujeme tieto suroviny:200 g suchej fazule, 2 veľké zemiaky, 1 veľká cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 1 zeler, 2 veľké mrkvy, 1 veľký petržlen, 1 lyžička soli, 2 bobkové listy, 1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate Fazuľu necháme namočenú 12 hodín. Potom ju scedíme, dáme do väčšieho hrnca,...
Potrebujeme tieto suroviny:tvrdšie zrelé paradajky, chilli papričky, bazalka, rozmarín, olivový olej Paradajky umyjeme, nakrájame na hrubšie plátky, rozložíme ich na rošt sušič...
Potrebujeme tieto suroviny:3 steaky zo sumca, kúsok slaninky, 4 väčšie zemiaky, 2 cibule, 4 paradajky, 2 papriky, maslo, soľ, čierne korenie, petržlenová vňať Očistené zemiaky pokrájame na kolieska, predvaríme a poukladáme na vymasten...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g jabĺk, 300 g želírovacieho cukru, 0,25 l jablčného muštu, 4 lyžice rumu, celá škorica, hviezdičkové korenie, 1 lyžička kyseliny citrónovej Jablká ošúpeme, zbavíme jadrovníkov, nakrájame na menšie kúsky, zalejeme mu...
|
|