Dnes je piatok, 19. apríla, meniny má: Jela NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:200 g maslových sušienok, 100 g masla, na náplň: 1 karamelové salko + 2 termizované syry + 1 želatínový stužovač + 5 lyžíc teplej vody Maslové sušienky dáme do pevnejšieho igelitového sáčku a rozdrvíme ich. Roz...
Potrebujeme tieto suroviny:feferónka, 3 klobúčiky huby shitake, 300gr šampiňónov, kurkuma, 1 roztlačený strúčik cesnaku, jedna nožička zázvoru, petržlenová vňať, sójová omáčka, karí, kocka čínskych rezancov, asi 0,6l vody Do vody dáme variť 1 feferónku, cesnak, tri huby shitake, necháme povrieť, ...
Potrebujeme tieto suroviny:850 g zajaca, 35 g údenej slaniny, 60 g cibule, 100 g margarínu, 35 g hladkej múky, soľ, mleté čierne korenie Očisteného zajaca odblaníme, vymyjeme, prešpikujeme slaninou, posolíme a ne...
Potrebujeme tieto suroviny:huby, soľ, hladká múka, vajce, strúhanka, olej Huby očistíme a oddelíme hlavičky od nožičiek, väčšie hlavičky a nožičky na...
Potrebujeme tieto suroviny:4 cl hnedej Tequily, 1 cl kávového likéru, 1 šálka silnej teplej kávy, hnedý cukor, smotana Liehoviny premiešame, zohrejeme (ale nevaríme). Navrch dáme ľahko našľahanú...
Potrebujeme tieto suroviny:miska šípkov, 100 g ryže, 30 g orechov, mletá škorica, cukor (alebo med) Šípky očistíme, rozkrojíme, zbavíme semien a nakrájame nadrobno. Ryžu uvarí...
Potrebujeme tieto suroviny:0,75 kg zadného mäsa, 1 menšia cibuľa, 1 lyžica nahrubo nastrúhaného zeleru, 1 lyžica nahrubo nastrúhanej petržlenu, 1 lyžica nahrubo nastrúhanej mrkvy, 1 lyžica masti, 1 lyžička horčice, kúsok citrónovej kôry, 1 lyžica citrónovej šťavy, 1 lyžica mlieka, 3 lyžice strúhaného chleba, 1/2 bobkového listu, 3 zrnká čierneho korenia Na masti podusíme nastrúhanú zeleninu a nakrájanú cibuľu, pridáme na kocky ...
Potrebujeme tieto suroviny:800 g vykosteného srnčieho chrbta, 150 g údenej slaniny, 2 cibule, 200 ml suchého červeného vína, 5-6 väčších čerstvých hríbov, soľ, korenie, 5 guličiek jalovca, kôra z citróna, 4 veľké zemiaky, 4 malé kyslé sterilizované uhorky Na panvici vyškvaríme nakrájanú slaninu a na nej opražíme cibuľu nakrájanú ...
Potrebujeme tieto suroviny:1 veľká kačica, 50 dkg mletého mäsa, 15 dkg tuku od teľacej obličky, 1 cibuľa, 6 zemiakov, 250 ml kyslej smotany, 2 lyžice zelenej petržlenovej vňate, 2 žemle, 1 lyžička karí korenia, 2 jablká, soľ, práškový cukor, olej Kačicu naplníme plnkou z mletého mäsa, rozsekaného obličkového tuku, strúha...
Potrebujeme tieto suroviny:0,5 kg hovädzieho mäsa s kosťou, 0,5 kg slepačieho mäsa, 1 zväzok petržlenovej vňate, 1 zväzok zelerovej vňate, 2 mrkvy, 1 petržlen, 100 g zeleru, strúčik cesnaku, polovica zelenej papriky, 150 g kelu, pór, olej, soľ, mleté čierne korenie, celé čierne korenie, 1 bobkový list, tymian Hovädzie a slepačie mäso umyjeme a na niekoľko minút zalejeme horúcou vodou...
|
|