Máme novou adresu: kucharkarecepty.cz
Kuchařské recepty pro každý den

KUCHÁRSKE RECEPTY





ĎALŠIE KATEGÓRIE

Dnes je streda, 24. apríla, meniny má: Juraj

NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTY

Potrebujeme tieto suroviny:
1 kg brusníc, 500 g cukru, voda
Brusnice preberieme, dobre prepláchneme a necháme okapat. Pak je premiešame...


Potrebujeme tieto suroviny:
1 lyžička masla, 1 lyžička múky, 4 lyžičky ryže, soľ, muškátový oriešok, 4 vajcia, 1 dl mlieka, petržlenová vňať, 1,5 l vody
Z masla a múky urobíme svetlú zápražku, zalejeme vodou a miešame, kým sa po...


Potrebujeme tieto suroviny:
medajlónky (hrubé kúsky) z bravčového mäsa, 300 g drobnej mrkve, 4 hrsti baby špenátu, 1 lyžica olivového oleja, na dresing: 1 lyžica jemnej horčice + 2 lyžice medu + 2 lyžice olivového oleja
Najprv urobíme dresing tak, že všetky na neho potrebné ingrediencie zmiešam...


Potrebujeme tieto suroviny:
200 g broskýň, 3 bielky, 10 g lúpaných mandlí, 3 g masla, cukor, mandle
Broskyne rozpolíme, vyberieme kôstku a dužinu nakrájame na plátky. Z bielko...


Potrebujeme tieto suroviny:
400 g zemiakov, 1 zväzok reďkoviek, polovica šalátu lollo biondo, 100 g syra feta, 2 biele papriky, 1 červená paprika, soľ, korenie, extra panenský olivový olej
Zemiaky umyjeme, uvaríme v šupke, potom zlejeme vodu a necháme vychladnúť. ...


Potrebujeme tieto suroviny:
5 veľkých listov kelu, hrsť čerstvého listového špenátu, 150 g ananásu, vetvička mäty, 4 väčšie jablká
Do mixéra dáme kel, špenát, ananás a mätu a rozmixujeme. Potom pridáme jabl...


Potrebujeme tieto suroviny:
750 g kotliet, 3 strúčiky cesnaku, 25 g hladkej múky, 50 g oleja, 50 g masla, 1,5 dcl vody, worchester, 75 g arašídov, 50 g kápie, soľ, korenie, chilli
Nakrájané kotlety naklepeme, okraje narežeme, osolíme, okoreníme, poprášime...


Potrebujeme tieto suroviny:
bravčové rezne, 5 vajec, 5 lyžíc polohrubej múky, 3 kapie, 4 zavárané uhorky, 30 dkg tvrdého syra, 2 dcl mlieka, 4 lyžice oleja, sol, korenie
Plech vymastíme a dobre vysypeme hrubou múkou. Rezne naklepeme, osolíme, ok...


Potrebujeme tieto suroviny:
1 kg ryby, 1 cibuľa, 1 zeler, 1 mrkva, 1 petržlen, 1 paradajkový pretlak, kyslá smotana, mletá paprika, korenie, nové korenie, 4 bobkové listy, vývar
Rybu najskôr poriadne vykostíme, nakrájame ju na malé kocky, osolíme a posy...


Potrebujeme tieto suroviny:
4 jahňacie kotlety, 50 g cibule, 50 g masla, 4 lyžice olivového oleja, 2 vetvičky tymianu, 50 g strúhanky, 35 g lieskovcov, 2 lyžice petržlenovej vňate, 2 lyžice balzamikového octu, 125 ml dezertného vína Marsala alebo Sherry (medium), 200 ml hydinového vývaru, soľ, mleté čierne korenie
Nadrobno posekanú cibuľu opečieme dozlatista na 20 g masla a dvoch lyžiciac...




©2024 CBMonitor.cz     Akékoľvek šírenie obsahu webu alebo akejkoľvek jeho časti bez písomného súhlasu majiteľa a prevádzkovateľa webu nie je dovolené!