Dnes je sobota, 20. apríla, meniny má: Marcel NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:200 g šalátových zemiakov, 1 veľká cibuľa, 2 lyžice oleja, 2 lyžice octu, trocha zeleninového vývaru, ½ viazaničky reďkovky, 1 lyžica bylinkového oleja, 20 g ementálu (alebo iného syra) Zemiaky očistíme, nakrájame na kocky, uvaríme a dáme vychladnúť. Cibuľu nak...
Potrebujeme tieto suroviny:2 lučiny, 2 jablká, 1 mrkva, 3 lyžice práškového cukru Lučinu vymiešame s cukrom a pridáme jemne nastrúhané ošúpané jablká a mrkvu...
Potrebujeme tieto suroviny:zemiaky, soľ, mletá sladká paprika, hladká múka, olej Nové zemiaky očistíme s kefkou (staré treba ošúpať), vložíme do vyššej nádo...
Potrebujeme tieto suroviny:2 kuracie rezne, 1 cuketa, 1 mozzarella, 6 sušených paradajok, 2 plátky pršute, 1 strúčik cesnaku, sušená bazalka, olivový olej, 100 ml bieleho suchého vína, cca 3 lyžice červeného pesta, soľ Do rezňa nakrojíme kapsu, zvnútra mierne osolíme, potrieme pestom, vložíme ...
Potrebujeme tieto suroviny:1 hrnček nastrúhanej mrkvy, 1 hrnček nastrúhaného jablka, 1 hrnček nastrúhaného hlávkovej kapusty, 4 lyžice vody, 1 lyžica cukru, 2 lyžice citrónovej šťavy Do šalátovej misy dáme nastrúhanú mrkvu, jablko a kapustu a zalejeme dresin...
Potrebujeme tieto suroviny:1 hlávka kapusty, 6 cibúľ, 2 zelené papriky, 6 mrkiev, 5 rajčat, 1 zväzok dužinatej zelerovej vňate, 1 kocka zeleninového bujónu, karí korenie, petržlenová vnať, soľ Zeleninu nakrájame na malé kocky, zalejeme vodou, osolíme, podľa chuti okor...
Potrebujeme tieto suroviny:10 stopiek rebarbory, 200 g cukru, 5 klinčekov, celá škorica, citrónová kôra, 1 l vody Vodu s cukrom, klinčekmi, škoricou a citrónovou kôrou necháme prejsť varom....
Potrebujeme tieto suroviny:1 hrnček polohrubej múky, 1 vajce, 1 hrnček kyslej nepremývanej kapusty, cesnak, soľ, korenie, majoránka, 1 hrnček vody Kapustu pokrájame nadrobno, cesnak prolisujeme a všetky ingrediencie zmieša...
Potrebujeme tieto suroviny:1 kg jahôd, 1 kg odkôstkovaných čerešní, 1 kg cukru, 2 balíčky želírovacieho cukru, 2 lyžičky kyseliny citrónovej Všetky suroviny dáme do hrnca, premiešame a varíme do zovretia. Potom povar...
Potrebujeme tieto suroviny:1,5 kg zubáča, 3 citróny, 50 g koreňovej petržlenu, 50 g cibule, korenie, soľ, 50 g slaniny, 1 lyžica maslové zápražky, 2 dcl hovädzieho vývaru, na plnku: 400 g candátího mäsa + pečeň zo zubáča + 50 g masla + 2 žĺtky + 50 g strúhanky + 50 g strúhaného ementálu + vetvička petržlenovej vňate + štipka muškátu + štipka korenia + soľ Celého zubáča (bez žiabier) marinujeme 10 hodín vo vodou rozriedené citróno...
|
|