Dnes je štvrtok, 28. marca, meniny má: Soňa NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:300 g údeného mäsa, 150 g anglickej slaniny, 300 g kyslej kapusty, 2 cibule, soľ, mleté čierne korenie, olej na vymastenie zapekacej misky, na špecle: 400 g hladkej múky + 4 vajíčka + 1 lyžička soli + 12 lyžic vlažnej vody + 50 g masla Múku preosejeme do misy, pridáme rozmiešané vajíčka a soľ. Vodu pridávame p...
Potrebujeme tieto suroviny:200 vareného bravčového mäsa, vývar z mäsa, 200 g údeného mäsa, 1 veka, 10 vajec, 200 g tuku, soľ, mleté čierne korenie, muškátový kvet, posekaná pažítka Veku nakrájame na malé kúsky, zalejeme rozpusteným tukom. Na malé kúsky pok...
Potrebujeme tieto suroviny:200 g hladkej múky, 200 g tuku, 80 g cukru, 1 vajce, 200 g kokosu, 3 lyžice kakaa, marhuľová zaváranina, čokoládová poleva, strúhaný kokos na posypanie Z múky, tuku, cukru a vajcia vypracujeme cesto, vyvalkáme na hrúbku asi 3 m...
Potrebujeme tieto suroviny:5 stopiek rebarbory, 250 g hladkej múky, 125 g cukru krupica, kypriaci prášok, 125 g masla, 180 ml mlieka, 2 vajcia, odrobinky sa škoricovým cukrom Z múky, cukru, prášku, mlieka, masla a vajec vymiešame cesto. Cesto nalejem...
Potrebujeme tieto suroviny:12 zemiakov, 175 g syra Gouda, 12 plátkov slaniny, kúsok masla, soľ, rasca, pažítka Umyté zemiaky uvaríme v šupke v osolenej vode s rascou domäkka, Potom je zl...
Potrebujeme tieto suroviny:4 veľké hlavy bedlí, soľ, mleté čierne korenie, rasca, olej Klobúky bedlí narežeme na dvoch až troch miestach (aby sa pri smažení neskr...
Potrebujeme tieto suroviny:očistený kapor, 50 g čerstvej kapie, 50 g čerstvej zelenej papriky, 3 vajcia, soľ, 1 lyžička vegety, 20 g hladkej múky, tuk na vyprážanie Osušeného kapra nakrájame, posolíme a obalíme v hladkej múke. Z vajec, múky...
Potrebujeme tieto suroviny:3 kg kapra (vcelku s hlavou), 0,5 kg jabĺk, soľ, drvená rasca, 1 citrón, 2 dcl červeného vína, 1 dcl vody, 1 dcl oleja Celého očisteného kapra nasolíme a pridáme rascu. Do brušnej dutiny kapra n...
Potrebujeme tieto suroviny:400 g hovädzieho mäsa z nízkej roštenky, vývar z kostí, 1 cibuľa, 40 g tuku, 20 g hladkej múky, soľ, mleté čierne korenie Mäso nakrájame na asi 4 plátky, zľahka ich naklepeme, okraje narežeme, okor...
Potrebujeme tieto suroviny:250 g údenej chorizo klobásy, 1 plechovka malých bielych fazúľ, 1 cibuľa, 2 stonky zeleru, 1 červená paprika, 3 strúčiky cesnaku, 150 ml suchého bieleho vína, 400 g plechovka slivkových paradajok, soľ, mleté čierne korenie, petržlenová vňať Chorizo olúpeme, nakrájame na plátky a smažíme na panvici, kým nevytečie vš...
|
|