Dnes je piatok, 26. apríla, meniny má: Jaroslava NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:1 kg baranieho predného, 100 g slaniny, 80 g cibule, soľ, štipka papriky, 20 g múky, 1 lyžica paradajkového pretlaku, 250 ml kyslej smotany Mäso opláchneme, osušíme, nakrájame na rovnaké kúsky a osolíme. Slaninu nak...
Potrebujeme tieto suroviny:ustrice, oravská slanina, špáradlá Ustricu obalíme v tenkom plátku slaniny, spevníme špáradlom a na veľmi rozo...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g jahôd, 3 lyžice cukru, 150 ml červeného vína, 1 lyžica citrónovej šťavy, pár jahôd na ozdobu Jahody umyjeme, rozmixujeme, pridáme citrónovú šťavu a cukor a premiešame. ...
Potrebujeme tieto suroviny:4 vykôstkované slivky, 1 jablko, šťava z 1 pomaranča, kajenské korenie Všetky ingrediencie rozmixujeme dohladka....
Potrebujeme tieto suroviny:25 g hladkej múky, 25 g krupicového cukru, 125 ml mlieka, 10 g masla, 40 g hrozienok alebo kandizovaného ovocie, 40 g orechových jadier V mlieku rozmiešame múku, pridáme maslo a cukor a asi 1 minútu varíme na m...
Potrebujeme tieto suroviny:60 dkg hladkej múky, 10 dkg Hery, 25 dkg práškového cukru, 3 vajcia, 3 lyžice medu, 1 lyžička sódabikarbóny, trochu škorice, klinčeky pomleté, na plnku: slivkový lekvár + posekané orechy + hrozienka Suroviny spolu vymiešame a necháme 4 hodiny stať. Cesto rozdelíme na 3 čast...
Potrebujeme tieto suroviny:zemiaky, soľ, mletá sladká paprika, hladká múka, olej Nové zemiaky očistíme s kefkou (staré treba ošúpať), vložíme do vyššej nádo...
Potrebujeme tieto suroviny:350 g hladkej múky, 35 g droždia, 1/2 lyžičky soli, 250 ml teplej vody, 3-4 lyžice oleja, práškový cukor na hrot noža Z droždia, cukru a 1 dcl vody urobíme kvások. Múku zmiešame so soľou, teplo...
Potrebujeme tieto suroviny:200 g ryže, 500 g špenátu, 1 cibuľa, 1 mrkva, 1 zeler, 25 g masla, parmezán, vývar, soľ Mrkvu, cibuľu a zeler najemno nasekáme a orestujeme na masle. Po chvíli pri...
Potrebujeme tieto suroviny:750 g zemiakov, 3 vajcia, 50 g masla, korenie, soľ, tuk na vyprážanie Zemiaky uvaríme v šupe a ešte horúce olúpeme, prelisujeme alebo najemno nas...
|
|