Dnes je štvrtok, 28. marca, meniny má: Soňa NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:4 porcie lososa, 2 dcl bieleho vína, 4 strúčky cesnaku, 1 stredná cibuľa, 1 bobkový list, 4 zrnká korenia, soľ, pažítka V hrnci zmiešajte víno s korením, bobkovým listom, pretlačeným cesnakom a n...
Potrebujeme tieto suroviny:1 kg bravčového mäsa, 1 cibuľa, 1 väčšia zemiakov, mlieko, strúhanka, soľ, čierne korenie, majorán, tvrdý syr, anglická slanina Cibuľu a zemiaky ošúpeme a spolu s mäsom pomelieme. Pridáme strúhanku a maj...
Potrebujeme tieto suroviny:varený kozľací korienok, varené mäso z hlavy, 200 g slaniny, 4 vajcia, 4 lyžice krupice, cca 700 ml mlieka, soľ, mletý muškátový kvet, hrsť jarných žihliav, petržlenová vňať, tuk na vymastenie pekáča Krupicu s mliekom a soľou uvaríme ako hustú kašu a necháme vychladnúť. Do n...
Potrebujeme tieto suroviny:4 vajcia, 2 jarné cibuľky, čerstvá petržlenová vňať, na zálievku: pol lyžičky chilli vločiek + pol lyžičky paprikových vločiek sladkých + pol lyžičky mletej rímskej rasce + soľ + korenie + 3 lyžice olivového oleja Vajcia uvaríme natvrdo, necháme vychladnúť, olúpeme a nakrájame na kúsky. P...
Potrebujeme tieto suroviny:150 g baranieho mäsa, 1 cibuľa, 150 g zemiakov, maslo, paradajkový pretlak, 50 g kvasených uhoriek, soľ, korenie, cesnak, zelená petržlenová vňať Mäso nakrájame na kocky a opečieme na rozpálenom tuku. Opečené mäso vložíme...
Potrebujeme tieto suroviny:4 plátky morčacích pŕs, 8 lyžíc paradajkového pretlaku, 2 šalotka, olivový olej, soľ, kari korenie, oregáno, čerstvá bazalka, nastrúhaný parmezán Morčacie prsia umyjeme, jemne naklepeme, potrieme olivovým olejom, osolíme,...
Potrebujeme tieto suroviny:800 g pangasia, 200 g šampiňónov, 150 g oravskej slaniny, 100 g červenej cibule, 100 g póru, 1 feferónka, 1-2 dcl červeného vína, kukuričný škrob, soľ, citrón Filety osolíme, pokropíme citrónom a v panvici na oleji pomaly opečieme. Op...
Potrebujeme tieto suroviny:8 hrušiek, 1 l červeného vína, 0,5 l vody, 15 dkg práškového cukru, 2 celé škorice, polovica citróna, polovica čili papričky Hrušky so stopkami olúpeme (stopky ponecháme) a povaríme ich na miernom ohn...
Potrebujeme tieto suroviny:2 vajcia, 2 lyžice hrubej múky, 20 g masla, 1 l vody, soľ, čierne mleté korenie, petržlenová vňať Z masla a múky usmažíme zápražku. Keď má svetlo hnedú farbu, pridáme vajcia...
Potrebujeme tieto suroviny:1 chlebíčková veka, 3 syry so šunkou, cesnak rozotrený so soľou, maslo, petržlenová vňať, kapia Veku nakrájame a grilujeme ju do zlatista po oboch stranách. Toasty potriem...
|
|