Dnes je sobota, 20. apríla, meniny má: Marcel NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:350 g šošovice, 1 väčšia cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, 20 g masla, 4 lyžice oleja, 1 lyžička cukru, soľ, kari, 4 lyžice paradajkového pretlaku, víno Šošovicu namočníme na 2 hodiny vo vode. Na masle a oleji osmažíme cibuľu, c...
Potrebujeme tieto suroviny:750 g kvasenej kapusty, 1 surový zemiak, 1 väčšia cibuľa, 3 jablká, 1 lyžica masti, soľ, rasca Cibuľu nakrájame najemno a na masti speníme. Pridáme kapustu aj so šťavou. ...
Potrebujeme tieto suroviny:50 g polohrubej múky, 6 vajec, 30 g kakaa, 1 balíček vanilkového cukru, 50 g masla, 80 g krupicového cukru, na náplň: 1 balíček stužovača šľahačky + 2 smotany na šľahanie + 3-4 banány Vajcia rozklepneme a oddelíme žĺtky od bielkov. Zmäknuté maslo vyšľaháme s ...
Potrebujeme tieto suroviny:200 g čerstvých hríbov, 200 g zemiakov, 1 cibuľa, 50 g krúp, 2 lyžice hladkej múky, soľ, mleté čierne korenie, zelerová vňať, olej Hríby očistíme, pokrájame na plátky, vložíme ich do osolenej vody, pridáme ...
Potrebujeme tieto suroviny:6 hrubších rezňov zo sviečkovice, lyžica múky, masť, vývar, mleté čierne korenie, soľ Rezne zo sviečkovice po jednom napichneme na vidličku, ponoríme do horúceho...
Potrebujeme tieto suroviny:400 g varených zemiakov v šupke, 100 g majonézy, soľ, čierne korenie, zväzok koriandra, limetka, olivový olej Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kocky a zmiešame ich s majonézou, ochutíme so...
Potrebujeme tieto suroviny:700 g bravčového bôčika, 300 g hovädzieho predného bez kostí, cesnak, soľ, korenie, paprika, rasca Bravčový bôčik rozrežeme na plát, naklepeme, osolíme, okraje zrežeme a sfor...
Potrebujeme tieto suroviny:2 filety s kapra s kožou, soľ, hladká múka, vajce, strúhanka, masť, na nálev: 2 mrkvy + 1/2 zeleru + 1 petržlen + 2 veľké cibule + 2 strúčiky cesnaku + 10 guličiek celého čierneho korenia + 2 bobkové listy + 5 guličiek nového korenia + 500 ml octa + 1,5 l vody + soľ + cukor Nálev pripravíme tak, že vodu s octom necháme zovrieť, poriadne osolíme, mi...
Potrebujeme tieto suroviny:zemiaky, cibuľa, čerstvé (alebo sušené) huby, soľ, olivový olej, čerstvá petržlenová vňať, kyslá smotana Zemiaky uvaríme. Huby zaliate trochou vody podusíme. Až zmäknú, pridáme kys...
Potrebujeme tieto suroviny:750 g bravčového mäsa, 1 väčšia cibuľa, olej, malý paradajkový pretlak, 4 sterilizované uhorky, 3 chudé párky, soľ, korenie, polohrubá múka, mäsový vývar Nakrájanú cibuľu osmažíme, pridáme na kúsky nakrájané mäso a orestujeme. Po...
|
|