Dnes je štvrtok, 25. apríla, meniny má: Marek NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:8 vajec, 1 lyžica masla, 1 lyžica hladkej múky, 250 ml vývaru, 100 ml bieleho vína, 150 g kyslej smotany, 3 lyžice plnotučnej horčice, cukor, soľ, korenie, 5 lyžíc vínneho octu, 2 lyžice nasekanej pažítky Na panvici rozpustíme maslo, vsypeme múku a pripravíme zlatistú zápražku. Z...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g polohrubej múky, 250 g masla, 40 g droždia, 1 vajce, 1,5 dcl mlieka, 2 kocky cukru, štipka soli, náplň (tvarohová alebo maková alebo orechová - podľa chuti), cukor múčka + vanilkový cukor na obalenie, maslo + rum na potretie Mlieko zľahka zohrejeme, pridáme do neho dve lyžice múky, 2 kocky cukru, ro...
Potrebujeme tieto suroviny:800 g zemiakov, 400 g kyslej kapusty, 100 g oškvarkov, soľ, rasca Zemiaky olúpeme, nakrájame a uvaríme v osolenej vode s trochou rasce. Potom...
Potrebujeme tieto suroviny:200 g čerstvých hríbov, 200 g zemiakov, 1 cibuľa, 50 g krúp, 2 lyžice hladkej múky, soľ, mleté čierne korenie, zelerová vňať, olej Hríby očistíme, pokrájame na plátky, vložíme ich do osolenej vody, pridáme ...
Potrebujeme tieto suroviny:800 g zubáča, 200 g červenej cibule, 50 g masti, 1 dcl smotany, lyžica citrónovej šťavy, lyžica hladkej múky, soľ, mleté čierne korenie Porcie ryby osolíme, okoreníme a opražíme na masti. Zasypeme nastrúhanou ci...
Potrebujeme tieto suroviny:šalátové uhorky, 1 zväzok kôpru, kyslá smotana, soľ, mleté čierne korenie, cukor, ocot Olúpané uhorky pokrájame na trochu hrubšie plátky a necháme ich 30 minút st...
Potrebujeme tieto suroviny:200 g jemne zomletého maku, 1 l mlieka, 2 lyžice nastrúhaného perníka, škorica, klinčeky, citrónová kôra, med na osladenie Mak uvaríme v mlieku, osladíme a zahustíme strúhaným perníkom. Podávame mie...
Potrebujeme tieto suroviny:300 g hovädzej sviečkovej, 2 plátky oravskej slaninky, 4 cl koňaku, 2 dcl šľahačky, zelené fazuľkové struky, olej, maslo, bylinkové maslo, soľ, mleté čierne korenie, bylinková soľ, horčica, worchester, citrón, čučoriedkový kompót Sparené fazuľové struky zabalíme do plátku oravskej slaninky. Mäso pokvapká...
Potrebujeme tieto suroviny:400 g bravčového stehna, 100 g masti, 240 g zemiakov, 40 g mlieka, 80 g hledké múky, cesnak, soľ Opláchnuté zemiaky jemne nastrúhame, necháme ustáť a vodu scedíme. Do strúh...
Potrebujeme tieto suroviny:700 g zemiakov, 1 vajce, 300-330 g hrubej múky, 300 g slivkového lekváru, 200 g masla, 130 g maku, 100 g práškového cukru, soľ Zemiaky uvaríme v šupke, olúpeme a necháme vychladnúť. Potom zemiaky prelis...
|
|