Dnes je piatok, 19. apríla, meniny má: Jela NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:1 kg jabĺk, 550 g práškového cukru, 6 vajec, 2 dcl oleja, 2 dcl vody, 300 g polohrubej múky, 150 g maku, pol balíčka prášku do pečiva, čokoládová poleva Očistené jablká nakrájame na kocky a podusíme so 100 g cukru. Žĺtka vymieša...
Potrebujeme tieto suroviny:1 mladý bažant, 100 g anglickej slaniny, 250 g čerstvých húb, 150 g malých cibuliek, 4 lyžice masla, 125 ml bieleho vína, 125 ml vývaru, 1 lyžička soli, pol lyžičky korenia, 2 lyžice oleja, 1 lyžička solamylu, 4 lyžice smotany Bažanta potrieme soľou a korením, obložíme anglickou slaninou a zviažeme. O...
Potrebujeme tieto suroviny:kuracie stehná bez kosti a kože, zavárané lečo, karí, soľ, mleté čierne korenie, olivový olej Kuracie stehná pokrájame na štvrťky, potrieme zmesou soli, karí (na karí ne...
Potrebujeme tieto suroviny:2 zrelá kiwi, 1 jablko, 3 hrste baby špenátu, 1 mrkva, 150 ml vody Všetky suroviny dáme do mixéra a poriadne rozmixujeme....
Potrebujeme tieto suroviny:4 cl svetlého rumu, 1 cl limetovej šťavy, cola Nalejeme rum a limetovú šťavu cez ľad do vysokého pohára, nápoj dolejeme co...
Potrebujeme tieto suroviny:mrazené černice, sóda, cukor Černice zalejeme sódou, necháme chvíľku rozmraziť, potom pridáme cukor podľ...
Potrebujeme tieto suroviny:0.75 kg zemiakov, 4 lyžice tuku, 2 lyžice olivového oleja, 3 strúčiky cesnaku, soľ, čerstvé alebo sušené zelené bylinky Zemiaky uvaríme v šupke, olúpeme a nakrájame na plátky. Plech vymastíme tuk...
Potrebujeme tieto suroviny:4 jablká, 20 g hrozienok, 20 g jadier vlašských orechov, citrónová šťava, med Jablká olúpeme, nakrájame na tenké plátky a zalejeme vopred pripravenú záli...
Potrebujeme tieto suroviny:100 g slaniny, 2 hrste šošovky, 1 cibuľa, 1 hrnček drvených paradajok, 1 mrkva, kus zeleru, 3 strúčiky cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, 2 bobkové listy, 2 vetvičky tymianu, olej Šošovku uvaríme domäkka zvlášť vo vode s bobkovým listom a tymianom. V inom...
Potrebujeme tieto suroviny:4 cl hnedej Tequily, 1 cl kávového likéru, 1 šálka silnej teplej kávy, hnedý cukor, smotana Liehoviny premiešame, zohrejeme (ale nevaríme). Navrch dáme ľahko našľahanú...
|
|