Dnes je piatok, 19. apríla, meniny má: Jela NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:500 g mletého mäsa, 1 veľká cibuľa, 1 veľká mrkva, stonka zelerovej vňate, 1 lyžica olivového oleja, 5 palaciniek Cibuľu, zeler a mrkvu nakrájame na kocky a opražíme na rozohriatom oleji. P...
Potrebujeme tieto suroviny:450 g marhuľového džemu, 5 dcl šľahačkovej smotany, 250 g kryštálového cukru, 20 g želatíny, 2 vajcia, citrónová šťava Žĺtky, cukor a smotanu šľaháme nad parou do zhustnutia. Potom odstavíme, pr...
Potrebujeme tieto suroviny:5 cl brandy, 1 lyžička trstinového (hnedého) cukru, bielko z vajíčka, 2 cl limetového džúsu, strek angostúry, kocky ľadu Všetky suroviny dobre premiešame v šejkri s kockami ľadu a servírujeme do w...
Potrebujeme tieto suroviny:4 morčacie kotlety (á 150 g), 1 hlávkový šalát, 240 g mrkvy, 4 polievkové lyžice strúhanky, soľ, mleté čierne korenie, 4 polievkové lyžice múky, 2 vajcia, olej na vyprážanie, 2 polievkové lyžice bieleho vínneho octu, 4 polievkové lyžice olivového oleja Šalát rozobereme na jednotlivé lístky, umyjeme a necháme odkvapkať. Mrkvu o...
Potrebujeme tieto suroviny:300 g suchého bieleho chleba, 1 l svetlého piva, 2 dcl smotany, 1 lyžička cukru, 1 lyžička nastrúhanej citrónovej kôry, soľ, korenie Na kocky nakrájaný chlieb dáme do hrnca, zalejeme pivom a nechajte v chlade...
Potrebujeme tieto suroviny:1 kg kapra, 250 g čerstvých hríbov, 200 g paprík, 200 g paradajok, 80 g cibule, 1 dcl oleja, soľ, mleté čierne korenie, 8 lyžíc kečupu, 2 dcl červeného vína Porcie kapra osušíme, osolíme a sprudka opečieme na oleji. Opečené porcie v...
Potrebujeme tieto suroviny:300 g hovädzieho mäsa na minútku, 300 g kuracích pŕs, 1 pór, 1 červená paprika, 1 žltá paprika, olej, na marinádu: 2 lyžice ryžového vína + 1/2 lyžice solamylu + 1/2 lyžičky chilli omáčky + 1 lyžička pasty sambal oelek Mäso nakrájame na rezančeky. Z vína, pasty sambal oelek, solamylu a chilli ...
Potrebujeme tieto suroviny:1 balenie širokých rezancov, 2 šálky nakrájaných čerstvých húb, 2 cibule, 5 strúčikov cesnaku, 1 šálka mlieka, 2 vajcia, 2 lyžice tuku, soľ, mletá rasca, 2 lyžice jemne pokrájanej petržlenovej vňate Rezance uvaríme podľa návodu na obale. Huby osmažíme na rozohriatom tuku, o...
Potrebujeme tieto suroviny:200 g mäkkého tvarohu, 4 uvarené žĺtky, 2 lyžice majonézy, 1 lyžica dijonskej horčice, 1 lyžica olivového oleja, 1/4 lyžičky sardelovej pasty, soľ, čierne korenie Tvaroh vyšľaháme s majonézou na jemný krém. Žĺtky roztlačíme vidličkou, roz...
Potrebujeme tieto suroviny:2 ks fenikla, 1 lyžica masla, 750 ml hydinového vývaru, 120 ml kyslej smotany, 1 lyžica citrónovej šťavy, soľ, mleté korenie, pažítka fenikel očistíme, krátko umyjeme a pokrájame na kocky. Feniklovú vňať si od...
|
|