Dnes je štvrtok, 25. apríla, meniny má: Marek NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:500 g jahôd, 50 g vanilkového cukru, 400 ml vody, 50 ml sektu, 100 ml šľahačky, mäta Umyté a očistené jahody vložíme do nádoby spolu s cukrom, zalejeme ich vodo...
Potrebujeme tieto suroviny:2 údené kuracie stehná, 4 strúčiky cesnaku, maslo Na dno pekáča dáme dva väčšie plátky masla, posypeme polovicou rozotretého ...
Potrebujeme tieto suroviny:1 petržlen, 2 vajcia, 1 mrkvu, 10 dkg droždia, 15 dkg zeleru, 1 cibuľa, vývar Cibuľu a koreňovú zeleninu očistíme a nakrájame na kocky. Na oleji osmažíme...
Potrebujeme tieto suroviny:250 g mäkkého tvarohu, 3 lyžice bieleho jogurtu, l lyžica jahodového sirupu, 1 lyžica citrónovej šťavy, 1 lyžica práškového cukru, 50 g masla, 150 g čerstvých jahôd Tvaroh, maslo, biely jogurt, jahodový sirup, citrónovú šťavu a práškový cuk...
Potrebujeme tieto suroviny:400 g bravčového bôčika, 250 g čínskej kapusty, 2 lyžice dezertného červeného vína, 1 lyžica Solamylu, 1 lyžica sójovej omáčky, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 40 g masti, soľ, mleté čierne korenie, ďumbier Prerastený bôčik vykostíme, zbavíme kože, nakrájame na hrubšie rezance, oso...
Potrebujeme tieto suroviny:2 mäkké tvarohy, 1 kyslá smotana (väčšie balenie), 4 bielky, 3 hrste nasekaných lístkov medovky, 4 lyžice medu, šťava z 1 citróna, 1 dcl vody Med s vodou privedieme k varu a varíme tak dlho, kým sa med neťahá z varešk...
Potrebujeme tieto suroviny:1 zeler, 200 g čerstvých húb, 2 veľké cibule, 1 lyžice oleja, 2 lyžice hladkej múky, 5 cl bieleho vína, 5 dcl vývaru, 1 lyžica masla, soľ, mleté čierne korenie, mletá červená paprika, 1 bobkový list, petržlenová vňať Očistený zeler pokrájame na hrubšie plátky, podlejeme trochou vody, osolíme...
Potrebujeme tieto suroviny:800 g hovädzieho mäsa, 200 g bravčového mäsa, 250 g slaniny, soľ, pol lyžičky muškátového kvetu, lyžička korenia, 30 g masla, 1 cibuľa Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na kúsky, ktoré pomelieme, ale každý druh...
Potrebujeme tieto suroviny:4 cl Fernetu stock, tonik, plátok citróna, kocky ľadu Do pohára nalejeme fernet, zalejeme tonikom, pridáme ľad a ozdobíme plátkom...
Potrebujeme tieto suroviny:450 g filé z morskej ryby, 2 väčšie pomaranče, 100 g tvrdého syra, soľ, maslo, zelená petržlenová vňať Filé zľahka osolíme, dáme do maslom vymasteného pekáča, zalejeme pomarančov...
|
|