Dnes je štvrtok, 25. apríla, meniny má: Marek NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:20 dkg varených zemiakov v šupke, 35 dkg hladkej múky, 15 dkg margarinu, 10 dkg práškového cukru, 2 žĺtky, prášok do pečiva Zemiaky ošúpeme, nastrúhame na jemnom strúhadle, pridáme zvyšok surovín a v...
Potrebujeme tieto suroviny:teľacie rezne, vajcia, hladká múka, kukuričné lupienky, soľ, olej Teľacie rezne naklepeme, osolíme, obalíme postupne v hladkej múke, vajci a ...
Potrebujeme tieto suroviny:150 g hovädzieho mäsa, 1 cibuľa, 150 g zemiakov, maslo, paradajkový pretlak, 50 g kvasených uhoriek, soľ, korenie, cesnak, zelená petržlenová vňať Mäso nakrájame na kocky a opečieme na rozpálenom tuku. Opečené mäso vložíme...
Potrebujeme tieto suroviny:750 g bravčového stehna, 300 g cibule, 100 g feferóniek, 50 g oleja, worcesterová omáčka, soľ, korenie Bravčové mäso nakrájame na rezance, osolíme, okoreníme a na panvici na rozp...
Potrebujeme tieto suroviny:6 hrušiek, 9 sušienok, 50 g obielených mandlí, hrozienka, 85 g posekanej čokolády, 1 vyšľahané vajce, 2 lyžice medu, šľahačka Hrušky umyjeme, rozkrojíme po dĺžke napoly, vyberieme jadrovníky, lyžičkou ...
Potrebujeme tieto suroviny:200 g jahôd, 1 broskyňa, 0,5l broskyňového džúsu, 0,5 dcl jahodového džúsu Broskyňu rozpolíme, vyberieme z nej kôstku, olúpeme, rozmixujeme a premieša...
Potrebujeme tieto suroviny:zemiaky, hladká múka, cesnak, soľ, čierne korenie, bravčová čreva Zemiaky očistíme a nastrúhame, pridáme múku, soľ, korenie a prelisovaný ces...
Potrebujeme tieto suroviny:200 g olív plnených mandľou alebo papričkou, 140 g margarínu, 250 g Goudy, 180 g hladkej múky, soľ, červená mletá paprika Syr nastrúhame najemno, pridáme múku, papriku a štipku soli, premiešame, pr...
Potrebujeme tieto suroviny:ríbezle, cukor Ríbezle zbavíme stopiek, preberieme, opláchneme pod tečúcou vodou, nasypeme...
Potrebujeme tieto suroviny:14 vajec, 100 g cukru krupica, 60 g hladkej múky, 50 g hrubej múky, 4 lyžičky oleja, 50 g kakaa, na krém: 2 tégliky smotany na šľahanie + 50 g nugety + 120 g čokolády na varenie, na zdobenie: 100 g čokolády na varenie + 110 g marcipánu (mliečnej modelovacej hmoty) + 50 g kakaa + potravinárske farbivo Oddelíme bielka a vyšľaháme ich s cukrom. Potom zľahka vmiešame žĺtky s ole...
|
|