Dnes je piatok, 29. marca, meniny má: Miroslav NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:80 g tvrdého syru (eidam), 1 vajce, 4 lyžice mlieka, strúhanka, rasca, 1 strúčik cesnaku, horčica, cibuľa, soľ Syr nastrúhame, pridáme vajce, strúhanku, mlieko, rascu, soľ a prelisovaný ...
Potrebujeme tieto suroviny:800 g jabĺk, 50 g hrozienok, 200 g cukru krupica, 40 ml rumu, 300 ml vody V hrnci rozpustíme cukor na karamel, zalejeme vodou a rumom a karamel nechá...
Potrebujeme tieto suroviny:1 kg čučoriedok, 700-800 g cukru, pol lyžičky kyseliny citrónovej, pektín (použijeme podľa návodu) Čučoriedky preberieme, očistíme, podlejeme malým množstvom vody, privedieme...
Potrebujeme tieto suroviny:4 cl whisky, 1 lyžička práškového cukru, 3 lyžice citrónovej šťavy, 1 plátok citrónu Whisky zohrejeme, ale nevaríme. Do predhriateho pohára nalejeme 5 cl teplej...
Potrebujeme tieto suroviny:350 g chudého jahňacieho mäsa, 400 g zemiakov, 800 g špenátu, 40 g cibule, 40 ml mlieka, 1 vajce, 8 strúčikov cesnaku Jahňacie mäso dusíme vo vode s jemne nakrájanou cibuľou a 4 strúčiky cesnak...
Potrebujeme tieto suroviny:4 cl vodky, 3 cl broskyňového likéru, 6 cl brusnicového džúsu, 6 cl ananásového džúsu Do tumblera naplneného ľadom nalejeme všetky ingrediencie a zamiešame. Pri ...
Potrebujeme tieto suroviny:750g roštenky, 1 väčšia cibuľa, 3 sladkokyslé uhorky, 1 lyžica posekaného kôpru, 40 g masla, 1 dcl oleja, 1 dcl červeného vína, soľ, mleté čierne korenie Nakrájané roštenky mierne naklepeme, okraje narežeme, osolíme okoreníme a n...
Potrebujeme tieto suroviny:2 dcl červeného vína, pol lyžičky citrónovej kôry, 2 lyžičky práškového cukru, 2 klinčeky, šťava z polovice citróna, 1 lyžica koňaku Víno zvaríme s citrónovou kôrou, cukrom a klinčeky. Cez sitko nalejeme do p...
Potrebujeme tieto suroviny:čerstvé a zavárané ovocie, perlivá voda, ovocný sirup, kocky ľadu Očistené ovocie nakrájame na menšie kúsky, vložíme do vyšších pohárov, zale...
Potrebujeme tieto suroviny:250 g ryže, 250 g vylúpaného zeleného hrášku, 50 g údenej slaniny, 1 cibuľa, 70 g údeného eidamu, 1 lyžica oleja, slabý hydinový vývar, 1 lyžica nadrobno nasekanej zelenej petržlenovej vňate Sparenú ryžu opražíme v rozpálenom oleji, zalejeme horúcim vývarom, pridáme...
|
|