Dnes je streda, 24. apríla, meniny má: Juraj NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:0,5 kg húb, 150 g klobásy, 2 cibule, 5 strúčikov cesnaku, soľ, korenie, rascu, polievkové korenie, olej, hladká múka Huby očistíme, nakrájame na kocky, cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno, všet...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g hrubej krupice, soľ, 0,4 l mlieka, 40 g droždia, hladká múka, 1 vajce, 200 g žemle, 50 g masla Z mlieka, droždia a hladkej múky pripravíme kvások. Žemľu pokrájame na drob...
Potrebujeme tieto suroviny:750 g mletého bravčového, 1 lyžica sladkej údené papriky, 2 lyžičky pálivej papriky, 2 strúčiky rozdrveného cesnaku, 1 lyžica soli, 1,5 lyžice feniklu, štvrť lyžice cayenského korenia, 50 ml červeného vína, čerstvo rozdrvený čierne korenie Feniklová semienka zľahka opražíme a riadne premiešame so všetkými ostatným...
Potrebujeme tieto suroviny:270 g žĺtkov, 200 g masla, 30 g sardelovej pasty, citrónová šťava, soľ Všetky suroviny okrem soli zmiešame a vyšľaháme do hladkej peny. Dochutíme ...
Potrebujeme tieto suroviny:1 zeler, 200 g čerstvých húb, 2 veľké cibule, 1 lyžice oleja, 2 lyžice hladkej múky, 5 cl bieleho vína, 5 dcl vývaru, 1 lyžica masla, soľ, mleté čierne korenie, mletá červená paprika, 1 bobkový list, petržlenová vňať Očistený zeler pokrájame na hrubšie plátky, podlejeme trochou vody, osolíme...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g zemiakov, 180 g húb, 2 lyžice masla, 2 strúčiky cesnaku, 1 vajce, soľ, mleté čierne korenie, pažítka, múka, olej Zemiaky uvaríme, scedíme a roztlačíme na pyré. Na masle orestujeme huby s c...
Potrebujeme tieto suroviny:600 g baranieho stehna, 100 g slaniny, 3 cibule, 2 papriky, 3 paradajky, soľ, mleté čierne korenie, olej Mäso nakrájame na kocky, osolíme a vložíme do misky. Pridáme na hrubšie kol...
Potrebujeme tieto suroviny:pol hrnčeka džúsu, hrnček jablčného muštu, štipka čerstvo mletého anízu, 1 lyžička cukru, 1 lyžička citrónovej šťavy, 5 kociek rozdrveného ľadu Ananásový džús, jablkový mušt a citrónovú šťavu nalejeme do mixéra, pridáme...
Potrebujeme tieto suroviny:300 g šošovice (lepšie červená nelúpaná), 120 g listového špenátu, 120 g papriky, 60 g cibule, 200 g bieleho jogurtu, 50 ml oleja, morská soľ, mletá kurkuma, mletý koriander, mletá rímska rasca Šošovicu na hodinu namočíme a potom ju uvaríme, ale nerozvaríme (v prípade ...
Potrebujeme tieto suroviny:750 g morčacích pŕs, 1 cibuľa, 150 g šampiňónov, 3 vajcia, soľ, mleté čierne korenie, mletá červená paprika, olej, 1 lyžica posekanej petržlenovej vňate Morčacie prsia upravíme ostrým nožom na 2 cm hrubý plát, mierne naklepeme a...
|
|