Dnes je štvrtok, 25. apríla, meniny má: Marek NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:400 g ryže, 350 g kuriatok, 2 cibule, 120 g masla, 120 g pancetty, 120 ml smotany na šľahanie, 2 l vývaru, 160 g parmezánu Na rozpustenom masle opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu dozlata, pridáme po...
Potrebujeme tieto suroviny:šunka, sterilizovaný chren, smotana na šľahanie Vyšľaháme šľahačku a primiešame do nej chren. Touto zmesou natierame kolies...
Potrebujeme tieto suroviny:2 kg bôčika, 1 hlávka cesnaku, 4 vajcia, 3 lyžičky grilovacieho korenia Surový bôčik zomelieme, pridáme ostatné prísady a riadne premiešame. Zmes p...
Potrebujeme tieto suroviny:1 kg bravčového mäsa, 2 žemle, 1 dcl bieleho vína, 1 dcl smotany, 40 g masti, soľ, mleté čierne korenie, mleté nové korenie, zázvor, muškátový kvet, bravčová čreva Mäso jemne pomelieme s žemľami namočenými v smotane (najlepšie dvakrát), ok...
Potrebujeme tieto suroviny:400 g zemiakov, 100 g klobásy, sušené huby, 40 g masti, 4 dl mlieka, 40 g hladkej múky, bobkový list, soľ, ocot, majorán Z 2/3 masti a múky pripravíme bledú zaprážku, zalejeme ju vodou a mliekom, ...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g zemiakov, 150 g šunky, 1 zeler, 1 cibuľa, 4 lyžice masla, 1 l mäsového vývaru, 200 ml smotany na varenie, 200 ml kyslej smotany, soľ, korenie, citrónová šťava, pažítka V hrnci rozohrejeme maslo, opražíme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu, pridá...
Potrebujeme tieto suroviny:250 g varených fazúľ /125 surových/ , 75 g majonézy, 50 g sardelových rezov, 25 g cibule, 50 g sterilizovanej kapie, 50 g sterilizovaných uhoriek, ocot, cukor, mleté čierne korenie Do varených vychladnutých fazúľ nasekajte nadrobno sardelové rezy aj s olej...
Potrebujeme tieto suroviny:300 g syra Tofu, šampiňóny, 1 cibuľa, 1 smotana na šľahanie, soľ, korenie, hladká múka Cibuľu nakrájame nadrobno, osmažíme na oleji a pridáme pokrájané šampiňóny ...
Potrebujeme tieto suroviny:1 kg zemiakov, 1 téglik kyslej smotany, 1 biely jogurt, cesnak, posekaná pažítka, maslo Stredne veľké, pekné zemiaky starostlivo umyjeme, osušíme a každý zemiak zv...
Potrebujeme tieto suroviny:3 porcie kapra, maslo, 250 ml kyslej smotany, kôpor, soľ, mleté čierne korenie, tvrdý syr Porcie kapra zbavíme kože, osolíme, okoreníme, vložíme do zapekacej misky a...
|
|