Dnes je štvrtok, 25. apríla, meniny má: Marek NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:6 rožkov, 250 ml mlieka, 2 vajcia, 250 g bravčových škvariek, hrubá krupica na zahustenie Rožky nakrájame na kocky cca 1x1 cm, dáme do misky, pridáme mlieko: necháme...
Potrebujeme tieto suroviny:1 kura, 200 g olomouckých tvarôžkov, 150 g chudšiej slaniny, 1 palička cesnaku, 4 jablká, soľ, čierne korenie, olej Kurča zvnútra dôkladne vymažeme roztlačeným cesnakom, naplníme nakrájanými ...
Potrebujeme tieto suroviny:4 vykôstkované slivky, 1 jablko, šťava z 1 pomaranča, kajenské korenie Všetky ingrediencie rozmixujeme dohladka....
Potrebujeme tieto suroviny:450 g mletého mäsa, 1 menšia červená cibuľa, 1 žemľa, 1 lyžička soli, 1 lyžička mletého nového korenia, 1 žĺtok, olej Žemľu namočíme vo vlažnej vode. Do misy dáme mleté mäso, post...
Potrebujeme tieto suroviny:balkánsky syr, olivový olej, čerstvá bazalka Balkánsky syr vyberieme z nálevu, osušíme a zľahka potrieme olivovým olejom...
Potrebujeme tieto suroviny:2 zemiaky, 1 lyžica masla, 1 cibuľa, 1 lyžica múky, 1 lyžica cestovinových písmeniek, 1 hrnček nakrájanej zeleniny (podľa chuti), petržlenová vňať, soľ, mletá červená paprika V hrnci na roztopenom masle opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, zeleninu a ...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g bielej špargle, 1 lyžička soli, 1 kocka cukru, 1 lyžica masla, 150 ml mlieka, 2 lyžice hladkej múky, 200 ml smotany na šľahanie, čerstvá petržlen Špargľu ošúpeme, zalejeme pol litrom vody, pridáme soľ, cukor a maslo a pov...
Potrebujeme tieto suroviny:250 g ryže natural, 2 póry, 100 g arašidov, 4 lyžice oleja, soľ, karí korenie, pol lyžičky sójovej omáčky Johsen Shoyu Ryžu pripravíme podľa návodu. Na oleji zľahka opražíme arašidy, pridáme kar...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g cestovín, 150 g údeného tofu, 1 kocka zeleninového bujónu, hladká múka, 0,5 l mlieka, soľ, mleté biele korenie, 5 lyžíc oleja Cestoviny uvaríme podľa návodu. Z oleja a múky urobíme svetlú zápražku, zal...
Potrebujeme tieto suroviny:1 konzerva tresčej pečene, 1 pór, 1 mrkva, 20 g čerstvého zázvoru, rybací vývar, 1 citrón, 20 g kaparov, 2 cl bieleho vína, 1 lyžica ustricovej omáčky, tenké ryžové rezance Na tuku z tresčej pečene orestujeme pór, mrkvu a zázvor. Pridáme ustricovú ...
|
|