Máme novou adresu: kucharkarecepty.cz
Kuchařské recepty pro každý den

KUCHÁRSKE RECEPTY





ĎALŠIE KATEGÓRIE

Dnes je štvrtok, 25. apríla, meniny má: Marek

NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTY

Potrebujeme tieto suroviny:
250 g kryštálového cukru, 1 tuk (hera), 1 sladené kondezované mlieko, 100 g mletých vlašských orechov, 1 balenie nesladených tortových oblátok, čokoládová poleva
Cukor rozpustíme vo väčšom hrnci, odstavíme, pridáme rozpustený tuk, opäť z...


Potrebujeme tieto suroviny:
500 ml mäsového vývaru, 200 ml smotany, 30 g masla, 30 g múky, soľ, mleté čierne korenie, na hrot noža nastrúhaného muškátového orieška
Maslo roztopíme v hrnci. Šľahačom zašľaháme múku, zalejeme mäsovým vývarom ...


Potrebujeme tieto suroviny:
250 g šampiňónov, 350 g ryže, 1 cibuľa, 25 g masla, 0,5 dcl bieleho vína, 40 g strúhaného parmezánu, 1 l bujónu
Nakrájanú cibuľu mierne opražíme, potom pridáme na plátky nakrájané šampiňó...


Potrebujeme tieto suroviny:
4 veľké rajčiny, 1 mrkva, 1 zelená paprika, 1 šalátová uhorka, 1 cibuľa, strúčik cesnaku, petržlenová vňať, niekoľko lístkov bazalky, 1 lyžice oregana, pohár rajčinovej sťavy, soľ, korenie
Zeleninu nakrájame na drobno, premiešame a pridáme koreniny, bylinky, soľ i...


Potrebujeme tieto suroviny:
1 kg údeného pliecka, 2 cibule, 300 g mrkvy, 1 zeler, 1 lyžica cukru, 2 bobkové listy, 6 klinčekov, 125 ml bieleho vína, 3 dcl vína na podlievanie, olej
Mäso povaríme 20 minút s bobkovým listom a klinčekmi. Práškový cukor zmieša...


Potrebujeme tieto suroviny:
6 rožkov, 30 dg maku, 15 dg cukru, soľ, maslo
Rožky pokrájame na kolieska, polejeme osolenou, horúcou vodou, ešte vlhké z...


Potrebujeme tieto suroviny:
2 cl bieleho rumu Matasolem Platino, 2 cl tmavého rumu Matusalem Clásico, 1 cl mandľového sirupu, 5 cl pomarančového džúsu, 5 cl ananásového džúsu, 4-6 kociek ľadu
V šejkri všetky suroviny aj s ľadom premiešame. Nápoj ozdobíme podľa vlastn...


Potrebujeme tieto suroviny:
1 kg hlávkovej kapusty, 400 g údeného mäsa, 1 cibuľa, olej, soľ, čierne mleté korenie, drvená rasca, 8 veľkých kapustných listov, mäsový vývar
Veľké vrchné listy z hlávkovej kapusty odložíme a kapustu pokrájame na reza...


Potrebujeme tieto suroviny:
jahody, 1/2 mäkkého tvarohu, 1 biely jogurt, 1 kyslá smotana, vanilkový cukor, cukor (množstvo podľa chuti)
Tvaroh, jogurt, kyslú smotanu a cukor našľaháme a pridáme roztlačené jahody...


Potrebujeme tieto suroviny:
0,75 kg zadného mäsa, 1 menšia cibuľa, 1 lyžica nahrubo nastrúhaného zeleru, 1 lyžica nahrubo nastrúhanej petržlenu, 1 lyžica nahrubo nastrúhanej mrkvy, 1 lyžica masti, 1 lyžička horčice, kúsok citrónovej kôry, 1 lyžica citrónovej šťavy, 1 lyžica mlieka, 3 lyžice strúhaného chleba, 1/2 bobkového listu, 3 zrnká čierneho korenia
Na masti podusíme nastrúhanú zeleninu a nakrájanú cibuľu, pridáme na kocky ...




©2024 CBMonitor.cz     Akékoľvek šírenie obsahu webu alebo akejkoľvek jeho časti bez písomného súhlasu majiteľa a prevádzkovateľa webu nie je dovolené!