Dnes je piatok, 19. apríla, meniny má: Jela NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:10 zemiakov, 2 veľké hrste kyslej kapusty, 1 klobása, 9 plátkov slaniny, soľ, bazalka, olej Do zapekacej misy začneme ukladať kyslú kapustu (2-3 cm vrstvu), na to klob...
Potrebujeme tieto suroviny:6 plátkov pečene, 30 g masla, 6 krajcov chleba, 6 plátkov vareného zeleru, strúhanka, 1 vajce, soľ, čierne korenie, citrónová šťava z polovice citróna, cesnak Uvarené plátky zeleru osolíme, okoreníme, obalíme postupne v rozšľahanom va...
Potrebujeme tieto suroviny:300 g prerasteného bravčového mäsa, 1 lyžica masti, 1 menšia cibuľa, 150 g hrachu, 150 g krúp alebo krupek, soľ, paprika, 1 cesnak, štipka majoránky, petržlenová vňať Umytý namočený hrach a namočené vypraté krúpy varíme každé zvlášť takmer do...
Potrebujeme tieto suroviny:2 vajcia natvrdo, 200 g vlašského šalátu, majolka, biely jogurt, 8 koliesok salámy, sterilizované uhorky, kápia, hrášok Vajcia rozkrojíme a položíme reznou stranou nadol ? na kopčeky šalátu, ktor...
Potrebujeme tieto suroviny:200 g jahôd, 1 broskyňa, 0,5l broskyňového džúsu, 0,5 dcl jahodového džúsu Broskyňu rozpolíme, vyberieme z nej kôstku, olúpeme, rozmixujeme a premieša...
Potrebujeme tieto suroviny:1 broskyňa, pol banánu, pol hrnčeka nízkotučného mlieka, pol hrnčeka bieleho jogurtu Všetky suroviny dáme do mixéra a rozmixujeme dohladka....
Potrebujeme tieto suroviny:200 g čerstvých hríbov, 8 rožkov, 150 g hrubej múky, 4 vajcia, 0,4 l mlieka, štipka prášku do pečiva, soľ, rasca, petržlenová vňať Staršie rožky nakrájame na kocky a necháme uschnúť. Huby nakrájame na menši...
Potrebujeme tieto suroviny:300 g mrazeného listového špenátu, 2 cibuľa, 4 strúčiky cesnaku, 200 g taveného syra, 1 lyžica masla, soľ, korenie, na placky: 800 g zemiakov + 1 vajce + soľ, olej Cibuľu speníme na masle, pridáme rozmrazený špenát, osolíme, okoreníme, pri...
Potrebujeme tieto suroviny:čerešne, voda, cukor Čerešne zbavíme stopiek, prepláchneme pod studenou tečúcou vodou a naplníme...
Potrebujeme tieto suroviny:3 bravčové jazyky, soľ, 3 bobkové list, pár guľôčok nového korenia, pár guľôčok čierneho korenia, 1 cibuľa, 2 l vody, na omáčku: maslo + hladká múka + 2 citróny + soľ + cukor + zelená petržlenová vňať hladká Jazyky uvaríme v 2 litroch osolenej vody s bobkovými listami, novým korením...
|
|