Dnes je piatok, 19. apríla, meniny má: Jela NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:1 hlávka malého kapusty, 1 cibuľa, 1 mrkva, 1 plechovka sterilizovaných šampiňónov, na zálievku: citrónová šťava + soľ + korenie + 2 lyžice olivového oleja Kapustu jemne nastrúhame, cibuľu nakrájame nadrobno a mrkvu nastrúhame, pri...
Potrebujeme tieto suroviny:200 g jahôd, 10 g škrobovej múčky, 4 dcl vody, cukor, citrónová šťava V časti vody rozmiešame škrobovú múčku, vlejeme do zvyšnej dávky horúcej vo...
Potrebujeme tieto suroviny:180 g tenkých plátkov údenej šunky, 1 avokádo, 130 g netučného tvarohu, 3-4 lyžice mlieka, 1 paradajka, 1 lyžica citrónovej šťavy, 4 listy hlávkového šalátu, soľ, čierne korenie Štyri plátky šunky odložíme, ostatné nakrájame na malé kocky. Tvaroh a mlie...
Potrebujeme tieto suroviny:1 klobása, cestoviny tagliatelle (široké rezance), 2 biele papriky, 200 g syra cottage, 1 dcl mlieka, 5 cherry rajčat, lyžička olivového oleja, soľ, korenie Cestoviny tagliatelle uvaríme podľa návodu na obalu. V pánvici na rozohriat...
Potrebujeme tieto suroviny:čerstvá špargľa, 3 žĺtky, 220 g masla, polovica citróna, soľ, biele korenie Špargľu ošúpeme a uvaríme v osolenej vode. Potom vyberieme a necháme odkvap...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g bravčového pleca bez kostí, 1 väčšia cibuľa, 200 g bielej fazule, 3 lyžice kečupu, 1 lyžička octu, 40 g tuku, soľ, mleté čierne korenie, mletá paprika Prebratú fazuľu prepláchneme, zalejeme studenou vodou, necháme 3 hodiny máč...
Potrebujeme tieto suroviny:800 g predného srnčieho mäsa, 3 lyžice nakrájanej slaniny, 1 lyžica masla, 1 cibuľa, pol malého zeleru, 2 klinčeky, 1 bobkový list, 250 ml vývaru, 3 lyžice vínneho octu, 3 lyžice strúhanej chlebovej kôrky, 120 ml hustej kyslej smotany, soľ Mäso umyjeme, vykostíme, rozkrájame a osolíme. Slaninu rozškvaríme a podusí...
Potrebujeme tieto suroviny:1 balení zemiakových špeclí, 400 g anglickej slaniny, 250 g Eidamu, 2 vejcie, 2 veľké cibule, cesnak, 1 dcl bieleho vína, soľ, bílé korenie, olivový olej Špecle uvaríme v osolenej vode, scedíme, propláchneme studenou vodou a prem...
Potrebujeme tieto suroviny:250 g hovädzieho pleca, 250 g bravčového mäsa, soľ, mleté čierne korenie, 50 g namočené žemle, 1 vajce, 60 g cibule, 80 g slaniny, 20 g múky, 3 lyžice červeného vína, 5 g kapár, vývar Mleté bravčové a hovädzie mäso osolíme, okoreníme, pridáme namočenú vytlače...
Potrebujeme tieto suroviny:400 g baranej pečene, 2 cibule, pol hrnčeka hladkej múky, 1 hrnček oleja, 2 lyžice pálivej papriky, soľ, petržlenová vňať Pečeň umyjeme, osušíme, obalíme v múke a na rozpálenom oleji osmažíme. Hoto...
|
|