Dnes je piatok, 19. apríla, meniny má: Jela NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:200 g červenej fazule, 4 vajcia, 150 g klobásy chorizo, 1 mrkva, 1 koreňový petržlen, 1 zemiak, 1 cibuľa, 2,5 dcl smotany na varenie, 2 lyžice mletej sladkej papriky, 6 lyžíc octu, 1 lyžica masti, olej, 1 lyžica hladkej múky, 4 guličky nového korenia, 2 bobkové listy, soľ, mleté čierne korenie, majorán, petržlenová vňať Fazuľa preperieme v studenej vode, dáme do hrnca, zalejeme čistou vodou a n...
Potrebujeme tieto suroviny:20 dkg polohrubej múky, 25 g cukru, 25 g masla, 1 vajce, 8 g droždia, 70 ml mlieka, soľ, na plnku: slivky + maslo + mletý mak Zo surovín vypracujeme cesto a necháme vykysnúť. Potom rozvaľkáme na plát, ...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g bravčového bôčika, 100 g anglickej slaniny, 200 g syra ementál, korenie, soľ, hladká múka, vajce, mlieko, strúhanka, olej Bôčik najemno pomelieme a dobre prepracujeme s korením a troškou soli. Prid...
Potrebujeme tieto suroviny:2 porcie filé, 1 lyžica oleja, 2 lyžice paradajkového pretlaku, 2 lyžice najemno nastrúhaného chrenu, 1 cibuľa, 1 dia sterilizovaná uhorka, soľ, mleté čierne korenie Filé vložíme do slabo vymasteného kastróla, potrieme zmesou paradajkového p...
Potrebujeme tieto suroviny:250 g ryže, 250 g vylúpaného zeleného hrášku, 50 g údenej slaniny, 1 cibuľa, 70 g údeného eidamu, 1 lyžica oleja, slabý hydinový vývar, 1 lyžica nadrobno nasekanej zelenej petržlenovej vňate Sparenú ryžu opražíme v rozpálenom oleji, zalejeme horúcim vývarom, pridáme...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g hydinovej pečene, 2 cibule, soľ, olej Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, opražíme, pridáme pokrájanú peč...
Potrebujeme tieto suroviny:400 ml svetlého piva, 20 g masla, 10 g hladkej múky, 200 ml vývaru z hydiny, 50 g zeleniny, 20 g syra, 10 g feferónok, soľ, čierne korenie V hrnci rozpustíme maslo, pridáme na kocky nakrájaný zeler, karotku, zelenú...
Potrebujeme tieto suroviny:3 veľké zemiaky, 1 mrkva, kúsok údeného mäsa, 1,5 l údeného vývaru, 100 ml kyslej smotany, 100 ml smotany na varenie, 3 lyžice chrenu, soľ, čierne korenie, majorán, maslová zápražka Zemiaky nakrájame na kocky, mrkvu na kocky a vložíme do údeného vývaru, oso...
Potrebujeme tieto suroviny:2 kg šalátových zemiakov, 500 g hríbov, 250 ml smotany, maslo na vymastenie pekáča, soľ, 150 g tvrdého syra Zemiaky ošúpeme, nakrájame na hrubšie plátky, osolíme a dáme do maslom vyma...
Potrebujeme tieto suroviny:600 g zemiakov, asi 150 g hladkej múky, 1 vajce, soľ, korenie, mletá rasca, majorán, 3 strúčiky cesnaku, mlieko, tuk na vyprážanie, na kapustu: 500 g kyslej kapusty + 1 surový zemiak, 500 g údeného mäsa Olúpané zemiaky nastrúhame najemno, pridáme hladkú múku, vajce, soľ, rozotr...
|
|