Dnes je streda, 24. apríla, meniny má: Juraj NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:400 g mletého mäsa, 125 g hermelínu, 1 vajce, 1 staršia žemľa, 1 cibuľa, 3 lyžice oleja, soľ, mleté čierne korenie, mletá paprika, majorán Žemľu namočíme do studenej vody. Cibuľu nakrájame nadrobno a opražíme na ol...
Potrebujeme tieto suroviny:10 zemiakov, 2 lyžice hladkej múky, 1 lyžica soli Múku a soľ premiešame. Zemiaky riadne umyjeme a vlhké obalíme v múke so soľ...
Potrebujeme tieto suroviny:750 g zemiakov, 2 lyžice masla, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, soľ, muškátový kvet, petržlenová vňať, 2 žĺtky, 60 ml bieleho vína Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kolieska a v osolenej vode varíme domäkka. Ci...
Potrebujeme tieto suroviny:100 g tresky, 1 menšia cibuľa, 1 mrkva, 1 zemiak, 50 g slávok, soľ, nové celé korenie, bobkový list, mletá červené paprika, tymián, petržleňová vňať, 1 lyžička slnečnicového oleja Mrkvu a zemiak očistíme, umyjeme, pokrájame na kocky, krátko orestujeme na ...
Potrebujeme tieto suroviny:4 silnejšie teľacie kotlety, soľ, maslo, hovädzí vývar, na náplň: 200 g čerstvých húb + 1 šalotka + 1 vajce + maslo + soľ + korenie + drvená rasca Šalotku nakrájame, krátko opražíme na masle, pridáme nakrájané huby a osolí...
Potrebujeme tieto suroviny:mladý hrášok, zemiaky, cibuľa, cesnak, smotana na varenie, soľ, mleté čierne korenie, citrónová šťava, hovädzí vývar Na oleji opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu a prelisovaný cesnak, podlejeme...
Potrebujeme tieto suroviny:0,5 kg cukru na 1l šťavy, želírovací prostriedok Zrelé plody bazy rozvaríme s vodou na kašu a necháme vychladnúť. Potom prel...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g chudého bravčového mäsa, 1 cibuľa, 100 ml vývaru, 2 vajcia, mleté čierne korenie, 5 strúčikov cesnaku, olej, 5 chilli papričiek, 2 póry Mäso nakrájajte na tenké pásiky, asi 3 cm dlhé. V miske rozšľahajte vajcia,...
Potrebujeme tieto suroviny:300 g mletého bravčového mäsa, tvrdý syr kúsky, strúhaný tvrdý syr, 1 žĺtok, olej, soľ, mleté čierne korenie, majoránka, mletá sladká červená paprika, petržlenová vňať K mletému mäsu pridáme soľ, korenie, sladkou papriku, majoránku, žĺtok, nas...
Potrebujeme tieto suroviny:1 menšie bravčové koleno, 0,5 kg kyslej kapusty, 20 g sušených húb, 2 lyžice masti, 1 cibuľa, 2 lyžice hladkej múky, 1 lyžice mletej červenej papriky, 200 ml mlieka, 200 g kyslej smotany, 2 strúčiky cesnaku, soľ, rasca, mleté čierne korenie Koleno umyte, kožu viackrát narežte, vložte do hrnca, zalejte litrom vody, ...
|
|