Dnes je piatok, 29. marca, meniny má: Miroslav NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:800 g vykosteného srnčieho chrbta, 150 g údenej slaniny, 2 cibule, 200 ml suchého červeného vína, 5-6 väčších čerstvých hríbov, soľ, korenie, 5 guličiek jalovca, kôra z citróna, 4 veľké zemiaky, 4 malé kyslé sterilizované uhorky Na panvici vyškvaríme nakrájanú slaninu a na nej opražíme cibuľu nakrájanú ...
Potrebujeme tieto suroviny:400 g hlízového feniklu, 1 jablko, 300 g ananásu, 200 g ementálu, na zálievku: 200 g bieleho jogurtu + 1 lyžica slnečnicového oleja + korenie + mletá pálivá paprika Syr a fenikel nakrájame na rezance, pridáme ananás a jablko nakrájané na ko...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g uvarených zemiakov, 150 g hladkej múky, 100 g údeného syra, 2 vajcia, soľ Uvarené zemiaky nastrúhame, zmiešame s múkou a vajcami, osolíme a vypracuje...
Potrebujeme tieto suroviny:5 vajec uvarených natvrdo, 1 cibuľa, 2 lyžice masla, tavený syr (množstvo podľa chuti), 1 lyžička plnotučnej horčice, soľ, korenie Cibuľu nakrájame nadrobno, pridáme maslo, syr a horčicu a riadne premiešame...
Potrebujeme tieto suroviny:1,5 cl vodky, 3 cl suchého vermutu, 1,5 cl Curacao Blue, citrónová limonáda na doliatie Suroviny nalejeme v uvedenom poradí do tumblera a zľahka premiešame....
Potrebujeme tieto suroviny:100 g margarínu, 50 g mäkkého tvarohu, 8 strúčikov cesnaku, 3 trojuholníčky taveného syra, soľ, nízkotučné mlieko, nasekaná zelerová vňať Margarín rozotrieme s mäkkým tvarohom, vmiešame rozotretý cesnak a tavený s...
Potrebujeme tieto suroviny:250 g mletých keksov "Marína", 150 g cukru, 40 g mletých orechov, 80 g masla, 4 lyžice čiernej kávy, na plnku: 60 g masla, 120 g práškového cukru, 1 lyžička rumu Mleté keksy, cukor, orechy, maslo a kavu dobre vymiešame, cesto rozvaľkáme ...
Potrebujeme tieto suroviny:300 g lesných húb, 300 g zemiakov, 2 mrkvy, 1 cibuľa, soľ, rasca, čierne korenie, nové korenie Huby očistíme, nakrájame a dáme variť do vriacej vody. Pridáme mrkvu nakráj...
Potrebujeme tieto suroviny:150 g mäsa z kurčaťa,7 dcl vývaru, 60 g masla, 50 g hladkej múky, 1 dcl smotany, 1 žĺtok, soľ, mletý muškátový kvet, zelená petržlenová vňať, karí Zo40 g masla a hladkej múky pripravíme svetlú zápražku, zalejeme ju vlažným...
Potrebujeme tieto suroviny:6 broskýň, 150 g trstinového cukru, 100 g pistácií, 50 g mandlí, 1 žĺtok, 1 lyžička mletej škorice, kúsok celej škorice, 200 ml vína Muscat Ottonel, 150 ml kyslej smotany Broskyne umyjeme, rozpolíme, vyberieme kôstky a jamky po kôstke ešte zľahka...
|
|