Dnes je piatok, 19. apríla, meniny má: Jela NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:3 cl vodky, 1,5 cl Amaretta, 1,5 cl kokosového mlieka, ľad Vodku, Amaretto a kokosové mlieko pretrepeme s drveným ľadom, nalijeme do k...
Potrebujeme tieto suroviny:4 mrkvy, 1 kyslá smotana, 4 strúčiky cesnaku, 1 hrsť tekvicových semienok Na hrubom strúhadle nastrúhame mrkvu, pridáme smotanu, prelisovaný cesnak a...
Potrebujeme tieto suroviny:600 g broskýň, 8 lyžičiek práškového cukru, 2 lyžičky citrónovej šťavy, 250 ml smotany na šľahanie Broskyne umyjeme, nakrátko ponoríme do horúcej vody, ošúpeme, rozpolíme a o...
Potrebujeme tieto suroviny:750 g mletého hovädzieho mäsa, 1 hlávka bielej kapusty, 2 cibule, 3 lyžice ryže, 3 lyžice vody, 2 vajcia, 250 g kozervovaných paradajok, 2 lyžice paradajkovej šťavy, 3 lyžice citrónovej šťavy, soľ, čierne korenie Z kapusty vyrežeme hlúbik, na chvíľu ju ponoríme do vriacej vody, potom ju ...
Potrebujeme tieto suroviny:750 g morčacích pŕs, 1 cibuľa, 150 g šampiňónov, 3 vajcia, soľ, mleté čierne korenie, mletá červená paprika, olej, 1 lyžica posekanej petržlenovej vňate Morčacie prsia upravíme ostrým nožom na 2 cm hrubý plát, mierne naklepeme a...
Potrebujeme tieto suroviny:1 kg zemiakov, 30 g oleja, soľ, rasca Očistené a na kolieska pokrájané surové zemiaky dáme na pekáč, posolíme, po...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g polohrubej múky, 80 g masla, 100 g cukru, 1/2 lyžičky soli, 30 g droždia, 230 ml mlieka, 1 vajce, 50 g hrozienok, 1 celá mandľa, 1 žĺtok, hoblinky mandlí Z vlažného mlieka, droždia, lyžice cukru pripravíme kvások. Múku preosejeme...
Potrebujeme tieto suroviny:20 plátkov prerastenej slaniny, 20 plátkov ementálu, 20 veľkých olív, 2 paradajky, 20 lístkov šalvie Na plátky slaniny položíme plátok syra (tak, aby ju pokryl). Na kraj každéh...
Potrebujeme tieto suroviny:1 kg zemiakov, 4 lyžice olivového oleja, 2 lyžičky dijonskej horčice, čerstvý tymián, soľ, mleté čierne korenie Zemiaky dôkladne umyjeme, uvaríme v šupke (10-15 minút podľa veľkosti), zle...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g polohrubé mouky, 30 g droždí, 120 g cukru, 1 šálek vlažného mléka, 375 g másla, 6 kandovaných třešní, nastrouhaná kůra z půlky citronu a pomeranče, 5 vajec, 150 g rozinek, 250 g práškového cukru, 1 lžíce citronové šťávy, špetka soli, 4 lžíce horké vody Formu na bábovku vymažeme máslem a vysypeme moukou. Mouku prosijeme do mísy...
|
|