Dnes je piatok, 19. apríla, meniny má: Jela NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:bravčové kotlety s kosťou, paradajky, papriky, cibuľa, cesnak, olivový olej, soľ, čierne korenie Na dno zapekacej misy alebo pekáča nalejeme väčšie množstvo olivového oleja...
Potrebujeme tieto suroviny:600 g rybieho filé, mlieko, 2 vajcia, 50 ml vína, hladká múka, soľ Filé pokrájame na porcie, zalejeme osoleným mliekom a necháme niekoľko hodí...
Potrebujeme tieto suroviny:200 g hladkej múky, 120 g práškového cukru, 40 g kakaa, 120 g masla, 1 žĺtok, 80 g marcipánovej hmoty, 1 lyžica likéru, biela čokoládová poleva, 2 lyžice nasekaných mandlí Z múky, masla, kakaa, cukru a žĺtka vypracujeme cesto, zabalíme ho a nechám...
Potrebujeme tieto suroviny:300 g diviačiej panenky alebo stehna, 100 g slaniny, 1 veľká cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 1 stopkový zeler, 150 g hlivy ustricovej, 200 ml smotany na šľahanie, čerstvý tymián, soľ, korenie, olivový olej, 250 g špeclí Diviačie mäso nakrájame na malé kúsky, cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno, ...
Potrebujeme tieto suroviny:50 g masla, 100 g cibule, 100 g droždia, 0,5 dcl mlieka, soľ, vajcia, pažítka, strúhanka Na masle zpeníme pokrájanú cibuľu, pridáme droždie, nemiešame. Droždie začn...
Potrebujeme tieto suroviny:400 g husacích drobkov, 250 g koreňovej zeleniny, 1 pór, 1 cvikla, 150 g kyslej kapusty, 1 zemiak, 2 strúčiky cesnaku, 70 g paradajkového pretlaku, olej, 1 PL octu, 1 PL cukru, 1 dl kyslej smotany, 2 bobkové listy, mleté čierne korenie, soľ Husacie drobky umyte a uvarte. Na oleji opražte pretlak, cukor, ocot, prida...
Potrebujeme tieto suroviny:1 väčší pór, 2 zemiaky, 1 cibuľa, olivový olej, kúsok masla, 1,2 litra vody, sůl Na troche olivového oleja a kúsku masla orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľ...
Potrebujeme tieto suroviny:600 g menších šampiňónov, 2 vajcia, 5 lyžíc hladkej múky, 6 lyžíc strúhanky, soľ, olej Šampiňóny olúpeme, prípadne odkrojíme nohy, osolíme a necháme chvíľu odleža...
Potrebujeme tieto suroviny:5 kg egrešov, 5 kg jabĺk, kyselina citrónová, cukor, voda Egreše zbavíme stopiek. Jablká olúpeme, odstránime jadrovníky a rozkrájame....
Potrebujeme tieto suroviny:bravčové jazyky, slanina, cibuľa, zeler, pór, soľ, mleté čierne korenie, celé korenie, nové korenie, bravčová masť Jazyky umyjeme, očistíme, dáme do osolenej vody, pridáme kúsok cibule, zele...
|
|