Dnes je piatok, 19. apríla, meniny má: Jela NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:150 g šošovice, 1 cibuľa, 1 malá mrkva, 100 g údeného mäsa, 25 g masti, 30 g hladkej múky, 1 l mlieka, petržlenová vňať, cesnak, soľ, 1 l vody Prebratú a prepláchnutú šošovicu namočíme do studenej vody, potom ju spoloč...
Potrebujeme tieto suroviny:600 g rebarbory, 250 g hladkej múky, 125 g masla, 20 g cukru, 3-4 lyžice vody, 1 škoricový cukor, na plnku: 300 g tvarohu + 1 väčšie vajce + 2 vanilkové cukry + 2-3 lyžice mlieka, na ozdobu: veľká hrsť hrozienok + mleté mandle Z múky, zmäknutého masla, štipky soli a cukru vypracujeme cesto, zabalíme d...
Potrebujeme tieto suroviny:600 g bravčových kotliet, 240 g sterilizovaného leča, 300 g čerstvých paradajok, 60 g oleja, soľ, korenie, cesnak Mäso nakrájame na 4 plátky, naklepeme, osolíme, okoreníme a narežeme okrajo...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g hríbov, 4 rajčiny, 4 strúčiky cesnaku, 4 olivy, 125 ml suchého červeného vína, soľ, korenie, rasca Do panvice nalejeme víno, pridáme rozdrvený cesnak, olivy a p...
Potrebujeme tieto suroviny:100 g údenej slaniny, 250 ml kyslej smotany, 250 g mäkkého tvarohu, 250 g hladkej múky, 1 vajce, soľ, zväzok kôpru, 1 lyžica oleja Tvaroh zmiešame s múkou, pridáme vajce, soľ, polovicu nasekaného kôpru, vyp...
Potrebujeme tieto suroviny:600 g bravčového mäsa (stehno, krkovička), 300 g bravčovej pečene, 120 g slaniny, 200 g cibule, 3 lyžice masti, soľ, čierne korenie, grilovacie korenie, hladká múka Mäso nakrájame na plátky, naklepeme, jemne okoreníme, pokvapkáme olejom, dá...
Potrebujeme tieto suroviny:800 g fazulovych strukov, 80 g anglickej slaniny, 40 g masla, 20 g cesnaku, 2 dl kyslej smotany, sol Fazulove struky ocistime, umyjeme a spolu s anglickou slaninou pokrajame na...
Potrebujeme tieto suroviny:2 kuracie prsia, 200 ml červeného vína, 3 strúčiky cesnaku, 1 vetvička tymiánu, soľ, korenie, olej, hladká múka Mäso nakrájame na plátky, obalíme v hladkej múke a osmažíme na oleji z oboc...
Potrebujeme tieto suroviny:400 g bielej fazule, 2 cibule, 1 vrchovatá lyžica paradajkového pretlaku, 4 stopky stonkového zeleru, 120 ml olivového oleja, soľ, čierne korenie, 5 lyžíc nasekanej kučeravej petržlenovej vňate Bielu fazuľu opláchneme, zalejeme teplou vodou a necháme odstáť cez noc. Po...
Potrebujeme tieto suroviny:špekáčiky, cibuľa, sladký kečup, ostrý kečup, soľ, korenie, 3 dcl čierneho piva Špekáčiky olúpeme, pozdĺžne narežeme, vnútro ľahko nasolíme a okoreníme. Ci...
|
|