Dnes je sobota, 20. apríla, meniny má: Marcel NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:500 g chudého konského mäsa, 3 cibule, 2 strúčiky cesnaku, bravčová masť, krajec tvrdého tmavého chleba, soľ, sladká mletá paprika, mleté čierne korenie, drhnuta majoránka Cibuľu nakrájame a opražíme ju na troch lyžiciach masti dohneda, pridáme na...
Potrebujeme tieto suroviny:1 konzerva ananásu, 20 dkg tvrdého syra, 1 balenie taveného syra, soľ, biele korenie, mletá sladká paprika Tvrdý syr nakrájame na kocky, zmiešame s ananásom bez šťavy a taveným syrom...
Potrebujeme tieto suroviny:200 g suchého hrachu, 200 g ryže, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 4 dcl zeleninového vývaru, olej, soľ, majoránka Prebraný opláchnutý hrach namočíme na niekoľko hodín do studenej vody. Poto...
Potrebujeme tieto suroviny:0,5 kg jabĺk, 5 dcl vody, 80 g cukru, 1 citrón, 1 lyžica medu, 1 dcl rumu Pokrájané jablká rozvaríme s vodou, cukrom, medom a citrónom. Potom pretrie...
Potrebujeme tieto suroviny:100 ml mlieka, 150 g kryštálového cukru, 1 vajce, 150 g orechov, hrsť hrozienok, 1 lyžica rumu, 200 g čokolády, papierové košíčky Cukor rozmiešame v mlieku a varíme, kým sa nerozpustí. Potom pridáme pomlet...
Potrebujeme tieto suroviny:750 g zemiakov, 3 vajcia, 50 g masla, soľ, mleté čierne korenie, tuk na vyprážanie Zemiaky uvaríme v šupke a ešte horúce olúpeme, prelisujeme alebo najemno na...
Potrebujeme tieto suroviny:9 cl tequily, 18 cl pomarančového džúsu, 3 cl grenadíny Pohár naplníme drveným ľadom, nalejeme tequilu a pomarančový džús a zmes pr...
Potrebujeme tieto suroviny:1 vajce, 1,5 dl mlieka, 80 g hrubej múky, olej, soľ Do vyšľahaných vajec sa pridajte mlieko, soľ, zamiešajte hrubú múku a vymie...
Potrebujeme tieto suroviny:300 g mäsa z diviaka, 300 g bravčového bôčiku, 150 g surovej bravčovej slaniny, 50 g bravčovej masti, 50 g cibule, 50 g sterilizovaných šampiňónov, 5 cl koňaku, 1 žĺtok, citrónová kôra, soľ, paštétové korenie Bravčový bôčik vykostíme, zrežeme kožu, pokrájame na kocky, osolíme a nechá...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g farebnej fazule, 750 g údeného mäsa (najlepšie koleno alebo rolka), 3 veľké zemiaky, 1 téglik kyslej smotany, 3 lyžice hladkej múky, soľ, 3 bobkové listy, 4 guličky nového korenia, ocot, cukor Fazuľu namočíme (najlepšie cez noc). Na druhý deň vodu zlejeme, fazuľu dáme...
|
|