Dnes je piatok, 26. apríla, meniny má: Jaroslava NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:huby, sůl, voda Huby očistíme, pokrájame a povaríme 3 minúty. Potom ich scedíme a ihneď pre...
Potrebujeme tieto suroviny:jahňací zadok, 100 g slaniny, soľ, 4 strúčiky cesnaku, 50 g masla, 1 lyžička hladkej múky Mäso prešpikujeme slaninou, potrieme cesnakom roztlačeným so soľou, dáme do...
Potrebujeme tieto suroviny:4 surové zemiaky, 4 včerajšie rožky, 1 vajce, 1 najemno nastrúhaná mrkva, zelená petržlenová vňať, pažítka, soľ Rožky nakrájame na kocky, pridáme vajce, nastrúhanú mrkvu, nadrobno pokrája...
Potrebujeme tieto suroviny:1 šálka ryže, 1 kaleráb gigant, 1 veľká cibuľa, 1 šálka nasekaného vareného kuracieho mäsa, slepačí vývar, soľ, kurkuma, ďumbier, olej Na oleji speníme nakrájanú cibuľu, pridáme nastrúhaný kaleráb, kurkumu a ďu...
Potrebujeme tieto suroviny:100 g fazule, 1 cibuľa, 10 g masla, hladká múka, soľ, mletá paprika, 20 g kyslej smotany Fazuľu namočíme deň vopred do studenej vody. Druhý deň ju uvaríme domäkka. ...
Potrebujeme tieto suroviny:750 g zemiakov, 3 hŕstky pohánky, 2 cibule, 1 lyžica masti, 1 lyžička sušenej majoránky, soľ Pohánku zalejeme vriacou vodou, prikryjeme pokrievkou, necháme pol hodiny s...
Potrebujeme tieto suroviny:250 g predného hovädzieho mäsa bez kosti, 250 g jahňacieho ramienka bez kosti, 2 cibule, 500 g zemiakov, 300 g zeleru, 300 g mrkvy, 2 petržleny, silný pór, 0,5 l zeleninového vývaru, soľ, mleté čierne korenie, petržlenová vňať, pažítka Hovädzie a jahňacie mäso nakrájame na kocky, cibuľu hrubo nasekáme, zemiaky...
Potrebujeme tieto suroviny:600 g lieňa, 30 g údenej slaniny, 1 cibuľa, soľ, mletá červená paprika, maslo, 250 ml smotany Lieňa osolíme a opečieme na rozpustenom masle. Vo výpeku rozpustíme na kock...
Potrebujeme tieto suroviny:50 g pečeného bôčika, 1 varený zemiak, 2 zelené papriky, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, soľ Bôčik pomelieme spolu so zemiakmi, cibuľou, cesnakom a paprikami. Zmes prem...
Potrebujeme tieto suroviny:6 mladých cibuliek, 2 strúčiky cesnaku, 1 vetvička estragónu, 2 zelené chilli papričky, zelená petržlenová vňať, 1 citrón, olivový olej, korenie, tabasco, 50 g kapár Cibuľku a papričky nakrájame na malé tenké krúžky, cesnak nasekáme nadrobno...
|
|