Dnes je piatok, 19. apríla, meniny má: Jela NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:špekáčiky, 0,25 l čierneho piva, kečup, cibuľa, cesnak, cukor, škorica, fazuľa v pretlaku Špekáčiky nakrojíme na "ježka" a naukladáme do pekáča, pridáme tak 3/4 fľaš...
Potrebujeme tieto suroviny:300 g hladkej múky, 250 g práškového cukru, 2 vajcia, 1 lyžica čerešňovice, 1,5 lyžice mletého anízu, 1 balenie celého anízu na posypanie, štipka soli Vajcia za postupného pridávania cukru našľaháme do tuhého krému, pridáme če...
Potrebujeme tieto suroviny:3 mrazené banány, 2 lyžice kokosového masla, 3 lyžice kokosového oleja, 4 lyžice holandského kakaa, 50 g kešu orechov Všetky suroviny okrem orechov rozmixujeme tak, aby vznikol hustý krém, ktor...
Potrebujeme tieto suroviny:2 pstruhy, vajce, 100 g syra s modrou plesňou, strúhanka, citrónová šťava, olej, mleté biele korenie, soľ Vyčistené pstruhy osoľte, okoreňte, obaľte vo vajci, v postrúhanom plesňovo...
Potrebujeme tieto suroviny:bravčové stehno, morčacie prsia, jelenie stehno, šunka, šampiňóny, kukurica z konzervy, pomaranč na ozdobenie, hrášok, feferónky, olej, soľ, mleté čierne korenie, divoké korenie Mäso umyjeme a nadrobno nakrájame. Na panvici mäso urestujeme, pridáme fefe...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g hladkej muky, 130 g práškového cukru, 370 g masla, 3 žĺtky, šťava a kôra z dvoch citrónov, kyselkavý lekvár Z múky, cukru, tuku, žĺtkov, citrónovej šťavy a postrúhanej citrónovej kôry...
Potrebujeme tieto suroviny:4 bravčové kotlety, 4 plátky údeného mäsa (alebo rebierka), 4 frankfurtskej párky, 100 g slaniny, 500 g kyslej kapusty, 1 cibuľa, soľ, čierne korenie, rasca, 1 lyžička cukru Kotlety naklepeme, potrieme soľou a rascou a upečieme. Údené mäso uvaríme, ...
Potrebujeme tieto suroviny:1 kg ovčiej bryndze, 120 g bieleho jogurtu, 100 g čerstvého masla, 1 červená cibuľa, 1 zväzok čerstvej petržlenovej vňate, čerstvá pažítka, štipka soli Maslo necháme pri izbovej teplote zmäknúť, potom ho vymiešame a postupne do...
Potrebujeme tieto suroviny:1 platýz, 10 dkg slaniny, 1 šalotka, 2 strúčiky cesnaku, maslo, soľ, zelená petržlenová vňať Z brušnej časti platýza odstránime opatrne kožu (je pevná, takže sa neje). ...
Potrebujeme tieto suroviny:250 g mäkkého tvarohu, 0,5 l mlieka, 1 pudingový prášok, cukor Z mlieka, cukru a pudingového prášku pripravíme puding a necháme vychladnúť...
|
|