Dnes je streda, 24. apríla, meniny má: Juraj NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:300 g kyslej kapusty, 1 cibuľa, 0,25 l kyslej smotany, 2 lyžice hladkej múky, l lyžica tuku, soľ, drvená rasca Kapustu vložíme do litra horúcej vody a uvaríme do mäkka. Múku rozmiešame v...
Potrebujeme tieto suroviny:4,5 cl svetlého rumu, 2 cl limetovej šťavy, 1 cl cukrového sirupu Kokteilové poháre na stopke naplníme plné kockami ľadu a necháme chladiť v ...
Potrebujeme tieto suroviny:15 dkg hrozienok, 2 lyžice masla, 2 dcl rumu, 15 dkg mletých vlašských orechov, 15 dkg práškového cukru, 2 lyžice kakaa, kokos na obaľovanie Deň dopredu si namočíme hrozienka do rumu. Potom všetky prísady okrem kokos...
Potrebujeme tieto suroviny:200 g hrachu, 2 varené zemiaky, 1 vajce, 200 g salámy (alebo zvyšného mäsa), soľ, mleté čierne korenie, majorán, 6 strúčikov cesnaku, strúhanka, vajcia + strúhanka na obalení, olej na vyprážanie Domäkka uvarený hrach prelisujeme spolu s uvarenými zemiakmi, premiešame s ...
Potrebujeme tieto suroviny:600 g spodných kuracích stehienok, 2 domáce klobásy, 2 strúčiky cesnaku, soľ, 2 dcl sladkej smotany, 1 lyžica horčice Stehná umyjeme, osušíme, vykostíme, mierne vyklepeme a potrieme pretlačeným...
Potrebujeme tieto suroviny:1 kg zemiakov, 0,5 kg cvikly, 1 veľká cibuľa, 1 konzerva kukurice, 400 ml kyslej smotany, chren, soľ, mleté čierne korenie Zemiaky a cviklu uvaríme v šupke (30-40 minút). Potom ich ochladíme, očistí...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g múky, 0,25 l kyslej smotany, 2 vajcia, 1 lyžica cukru, soľ, 2 lyžice masla Múku presejeme, urobíme v nej jamku, do nej dáme kyslú smotanu, vajcia, mas...
Potrebujeme tieto suroviny:200 ml svetlého piva, 20 ml borovičky, niekoľko kociek ľadu, 1 plátok pomaranča Do šejkra vložíme ľad, nalejeme doň pivo s borovičkou, pretrepeme a preleje...
Potrebujeme tieto suroviny:4 cl ananásovej šťavy, 4 cl pomarančovej šťavy, 1 cl grenadíny Uvedené suroviny v šejkri premiešame a nalejeme do koktailového pohára....
Potrebujeme tieto suroviny:400 g makarónov, 100 g šunky, 50 g údenej slaniny, 100 g nastrúhaného syra, 40 g paradajkového pretlaku, 100 ml bieleho vína, 2 strúčiky cesnaku, 1 lyžica nadrobno nasekanej zelenej petržlenovej vňate, soľ Makaróny uvaríme v osolenej vode, precedíme a necháme odkvapkať. Údenú slan...
|
|