Dnes je piatok, 19. apríla, meniny má: Jela NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:väčšie bedle, vajcia, strúhanka, pšeničné otruby, soľ, korenie, olej Huby očistíme a odrežeme nohy. Klouboučky jemne osolíme a obalíme ich postu...
Potrebujeme tieto suroviny:250 g múky, 250 g bravčového mäsa, 150 g vylúpaných kreviet, 1 cibuľa, 250 gsojových klíčkov, 2 stopky zeleru, 2 vajcia, soľ, 2 lyžice sójovej omáčky, 1 lyžica cukru, olej Z múky, vajec a pollitra vody pripravíme cesto a z neho usmažíme na rozpále...
Potrebujeme tieto suroviny:4 cl Becherovky, 1,5 cl kávového likéru, 2 cl limetkovej šťavy, drvený ľad Ingrediencie vrátane drveného ľadu premiešame v šejkri. Nápoj nalejeme do k...
Potrebujeme tieto suroviny:125 g múky, 50 g práškového cukru, 1 vrecúško vanilkového cukru, nastrúhaná kôra z polovice citróna, štipka soli, 2 žĺtky, 60 g margarínu, na náplň: 150 g bielej čokolády + 40 g margarínu + 25 g práškového cukru + 4 lyžice šampanského Zo všetkých ingrediencií na prípravu cesta vymiesime cesto a necháme 30 min...
Potrebujeme tieto suroviny:400 g bravčovej panenky, anglická slanina, soľ, čierne korenie, cukor kryštál, dijonská horčice, tuk na vymazanie Plátky slaniny naukladáme na seba tak, aby sa čiastočne prekrývali. Na ne k...
Potrebujeme tieto suroviny:4 morčacie kotlety (á 150 g), 1 hlávkový šalát, 240 g mrkvy, 4 polievkové lyžice strúhanky, soľ, mleté čierne korenie, 4 polievkové lyžice múky, 2 vajcia, olej na vyprážanie, 2 polievkové lyžice bieleho vínneho octu, 4 polievkové lyžice olivového oleja Šalát rozobereme na jednotlivé lístky, umyjeme a necháme odkvapkať. Mrkvu o...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g bravčovej pečene, 150 g cibule, 60 g masti, 40 g hladkej múky, soľ, rascu, mleté čierne korenie, vývar Pečeň umyjeme a nakrájame na tenké plátky. Na rozpustenej masti speníme nad...
Potrebujeme tieto suroviny:12 zemiakov, 175 g syra Gouda, 12 plátkov slaniny, kúsok masla, soľ, rasca, pažítka Umyté zemiaky uvaríme v šupke v osolenej vode s rascou domäkka, Potom je zl...
Potrebujeme tieto suroviny:broskyne, cukor Broskyne sparíme vo vriacej vode, potom ich rýchlo ochladíme studenou vodou...
Potrebujeme tieto suroviny:400 g húby, 500 ml kyslej smotany, 60 g polohrubej múk, 500 ml vody, soľ, drvená rasca, ocot Na drobno nakrájané huby povaríme v osolenej vode s drvenou rascou. Keď zmä...
|
|