Dnes je štvrtok, 28. marca, meniny má: Soňa NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:2 veľké balenia olomouckých syrečkov, 1 cibuľa, 5 strúčikov cesnaku, 2 čerstvé čili papričky, kúsok hladkolistej zelenej petržlenovej vňate, kvalitný olej Syrečky nakrájame na kúsky a dáme do pohára. Pridáme olúpanú a nakrájanú ci...
Potrebujeme tieto suroviny:1 hrnček ryže, hrsť vlasových rezancov, 4 lyžice oleja, 2 hrnčeky vody, soľ V kastróle rozpálime olej, vhodíme vlasové rezance a za stáleho miešania sm...
Potrebujeme tieto suroviny:600 g paradajok, 500 g šalátovej uhorky, 50 g tvrdého syra, 1 lyžica Solamylu, 1 klinček, cukor, čierny chlieb, 1250 ml hydinového vývaru, soľ, 3 zrnká čierneho korenia Paradajky sparíme vriacou vodou, olúpeme, nakrájame, zalejeme riedkym vývar...
Potrebujeme tieto suroviny:1 kg sliviek, 400 g cukru kryštál Slivky vykôstkujeme, nakrájame na kúsky, zasypeme cukrom, riadne premiešame...
Potrebujeme tieto suroviny:1 ľadový šalát, 1 žltá paprika, sherry paradajky, 1 zväzok reďkoviek, na zálievku: 2 lyžice vínneho octu + soľ + korenie + zelená petržlenová vňať + 7 lyžíc olivového oleja Šalát natrháme a pridáme nakrájanú papriku, paradajky a nakrájané reďkovky....
Potrebujeme tieto suroviny:250 g namočených bielych fazúľ, 2 lyžičky slnečnicového oleja, 1 veľká cibuľa, 1 strúčik cesnaku, 2 mrkvy, 1 jablko, 400 g paradajok, 2 lyžice paradajkového pretlaku, 1 lyžička sladkej papriky, štipka chilli korenia, 1 bobkový list, 1 lyžica sójovej omáčky, 75 ml vody Fazuľu scedíme, zalejeme čerstvou vodou, privedieme k varu a prudko varíme ...
Potrebujeme tieto suroviny:hovädzie mäso, cesnak, mletá červená paprika, mleté čierne korenie, rastlinný olej, horčica, jarná cibuľka, hladká múka Mäso nakrájame na rezance, posypeme mletou sladkou paprikou, pridáme prelis...
Potrebujeme tieto suroviny:150 g cukru krupica, 60 g tmavej čokolády, 1 hrsť lístkov mäty, 300 ml mlieka, 150 ml smotany na šľahanie, 6 vajec Mlieko a smotanu privedieme za stáleho miešania do varu. Akonáhle sa začnú ...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g kyslej kapusty, 200 g údenej klobásy, 30 g sušených húb, 100 g sušených sliviek, soľ, mleté čierne korenie, 3 strúčiky cesnaku, 1 vajce, 130 g hrubej múky Kapustu zalejeme vodou, pridáme umyté posekané huby, slivky, klobásu a varí...
Potrebujeme tieto suroviny:4 rezne hovädzej roštenky po 150 g, 1 kyslá uhorka, 100 g čerstvých šampiňónov, 0,5 dcl bieleho vína, 4 lyžice kečupu, 2 dcl smotany na šľahanie, 40 g masla, olej, soľ, mleté čierne korenie Očistené a odblanené mäso jemne naklepeme, potrieme olejom a necháme 1 deň ...
|
|