Dnes je utorok, 23. apríla, meniny má: Vojtech NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:50 g hladkej múky, 120 g masla, 2 žĺtka, 75 g práškového cukru, 1 lyžička prášku do pečiva, na plnku: 4 jablká + 2 bielka + 1 lyžica kryštálového cukru + 2 lyžice kokosu + škorica + 2 lyžice citrónovej šťavy, na polevu: 200 g kyslej smotany + 100 g čokolády Z múky, prášku do pečiva, cukru, žĺtok a masla vymiesime cesto. Vyložíme ní...
Potrebujeme tieto suroviny:250 g dobre prerastenej slaniny, 10 vajec, soľ, pomleté čierne korenie, sušené huby, velká žemľa, petržlenová vnať Žemlu nakrájame na kúsky, ktoré namočíme do mlieka, potom vyžmýkame a primi...
Potrebujeme tieto suroviny:cestoviny, spišké párky, paprika, paradajky, cibula, tvaroh, korenie, soľ Cestoviny dame varit do osolenej vody a medzitym si pripavime omacku. Na ol...
Potrebujeme tieto suroviny:600 g čerstvého lososa, soľ, 3 bobkové listy, 4 guličky nového korenia, 16 guličiek čierneho korenia, 1 lyžička tymiánu, 4 lyžice olivového oleja, polovica citróna Mäso z lososa nakrájame na približne 2 centimetre hrubé plátky, pokvapkáme ...
Potrebujeme tieto suroviny:400 g bravčového mäsa zo stehna, 100 g ananásového kompótu, 50 g mandlí, 3 lyžice dezertného červeného vína, 1 čajová lyžička Solamylu, Glutasol, 3 lyžice oleja, 1 lyžica nadrobno nasekanej zelenej petržlenovej vňate, cukor, soľ Mäso umyjeme a nakrájame na kocky. Osolíme, premiešame s rozmočeným Solamyl...
Potrebujeme tieto suroviny:1 kg ovčiej bryndze, 120 g bieleho jogurtu, 100 g čerstvého masla, 1 červená cibuľa, 1 zväzok čerstvej petržlenovej vňate, čerstvá pažítka, štipka soli Maslo necháme pri izbovej teplote zmäknúť, potom ho vymiešame a postupne do...
Potrebujeme tieto suroviny:800 g predného srnčieho mäsa, 3 lyžice nakrájanej slaniny, 1 lyžica masla, 1 cibuľa, pol malého zeleru, 2 klinčeky, 1 bobkový list, 250 ml vývaru, 3 lyžice vínneho octu, 3 lyžice strúhanej chlebovej kôrky, 120 ml hustej kyslej smotany, soľ Mäso umyjeme, vykostíme, rozkrájame a osolíme. Slaninu rozškvaríme a podusí...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g listovej cesta, 1 vajce na potretie, na náplň:
500 g jahôd + 150 g mletých piškót + 150 g cukru krupica + 1 lyžica rozpusteného masla + 1 vanilkový struk + 2 vajcia + práškový cukor Náplň pripravíme tak, že v miske zmiešame mleté piškóty, cuko...
Potrebujeme tieto suroviny:fazuľa, cesnak, víno, olivový olej, soľ, mletá sladká paprika, provensálske korenie Fazuľu deň vopred namočíme. Druhý deň na olivovom oleji opražíme jednu cibu...
Potrebujeme tieto suroviny:čerstvá špargľa, cibuľa, soľ, mleté čierne korenie, olej, sójové mlieko, múka na zahustenie Špargľu povaríme v osolenej vode a potom nakrájame na menšie kúsky. Na olej...
|
|