Dnes je piatok, 19. apríla, meniny má: Jela NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:teľacie mäso, cibuľa, cesnak, mletý zázvor, šafran, mleté čierne korenie, mandle, biely jogurt, olej, ryža, drvený klinček, škorica Cibuľu nakrájame nadrobno, pridáme cesnak rozotretý so soľou, zázvor, šafra...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g hydinovej pečene, olej, soľ, na marinádu: pol cibule + 2 strúčiky cesnaku + 1 lyžička mletej sladkej papriky + pol lyžičky karí + pol lyžice nastrúhaného zázvoru + šťava z polovice citróna Očistenú pečeň opláchneme, necháme odkvapkať, nakrájame na rezance, premieš...
Potrebujeme tieto suroviny:1 kg hovädzích držiek, 150 g zeleniny, 30 g múky, vývar zo špikových kostí, 50 g masla, 20 g strúhanky, 20 g masla, zázvor, muškátový oriešok, soľ, mleté čierne korenie, majorán, zelená petržlenová vňať Držky dobre oškriabeme alebo dôkladne očistíme nožom a v teplej vode niekoľ...
Potrebujeme tieto suroviny:hrsť čerstvých čučoriedok, 1 pohár studeného mlieka, pol sáčku vanilkového cukru Do vysokého pohára nasypeme čučoriedky, pridáme vanilkový cukor a trochu ml...
Potrebujeme tieto suroviny:hrušky, na každý 1 l vody: 300 g cukru + kyselina citrónová Hrušky umyjeme, olúpeme, rozpolíme, vykrojíme jadrovníky, podľa potreby nak...
Potrebujeme tieto suroviny:800 g vykosteného srnčieho chrbta, 150 g údenej slaniny, 2 cibule, 200 ml suchého červeného vína, 5-6 väčších čerstvých hríbov, soľ, korenie, 5 guličiek jalovca, kôra z citróna, 4 veľké zemiaky, 4 malé kyslé sterilizované uhorky Na panvici vyškvaríme nakrájanú slaninu a na nej opražíme cibuľu nakrájanú ...
Potrebujeme tieto suroviny:5 paradajok, malý zeler, 2 vajcia, 30 g kapár, 70 g majonézy, 50 g kečupu, citrón, 2 lyžice oleja, soľ, chilli Zeler sparíme, pokrájame na kocky, pridáme paradajky nakrájané na plátky a ...
Potrebujeme tieto suroviny:2 pstruhy, vajce, 100 g syra s modrou plesňou, strúhanka, citrónová šťava, olej, mleté biele korenie, soľ Vyčistené pstruhy osoľte, okoreňte, obaľte vo vajci, v postrúhanom plesňovo...
Potrebujeme tieto suroviny:600 g jahňacieho mäsa, 150 g koreňovej zeleniny, zväzok mladej cibuľky s vňaťou, 50 g ryže, 1 biely jogurt, 1 vajce, 60 g masti, soľ, petržlenová vňať, 1,5 l vody Umyté mäso nakrájame, zalejeme vodou, osolíme a uvaríme takmer domäkka. Na ...
Potrebujeme tieto suroviny:300 g cmaru, 250 ml jemne perlivej minerálky, hrsť byliniek podľa chuti (napr. petržlenová vňať + kôpor + žerucha + medovka), 2 lyžičky citrónovej šťavy, soľ, mleté biele korenie Cmar vymiešame s minerálkou, pridáme pokrájané bylinky a citrónovú šťavu a ...
|
|