Dnes je štvrtok, 25. apríla, meniny má: Marek NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:zemiaky, olej, čerstvý rozmarín, soľ, rasca Zemiaky ošúpeme, zalejeme vriacou vodou tak, aby boli celé ponorené, pridám...
Potrebujeme tieto suroviny:100 g čerešní, 1 lyžicu smotany (alebo bieleho jogurtu), 1 lyžička trstinového cukru, šťava z limetky Čerešne vykôstkujeme a rozmixujeme do hladka, a vmiešame smotanu a trochu š...
Potrebujeme tieto suroviny:1 kg bôčika, 5 vajec, 2 lyžice strúhanky, 2 lyžice hladkej múky, soľ, čierne korenie, cesnak, 1 lyžica grilovacieho korenia, črevo na tlačenku Bôčik nakrájame na malé kocky a premiešame so všetkými prísadami. Zmes natl...
Potrebujeme tieto suroviny:300 g olomouckých syrečkov, 300 g tvarohu, 1 cibuľa, 1 lyžica olivového oleja, soľ, mleté čierne korenie Cibuľu ošúpeme, nakrájame nadrobno, pridáme nadrobno nakrájané syrečky, tva...
Potrebujeme tieto suroviny:1 kg zemiakov, 150 g slaniny, 150 g bryndze, 1 cibuľa, soľ, rasca Zemiaky očistíme, umyjeme, rozštvrtíme a uvaríme v osolenej vode s trochou ...
Potrebujeme tieto suroviny:400 g šošovice, 60 g masla, 1 cibuľa, 1 strúčik cesnaku, 2 lyžička karí korenia, 2 lyžice paradajkového pretlaku, 1 sterilizovaná uhorka, cukor, soľ, korenie, ocot Vopred namočenú šošovicu uvaríme takmer domäkka. Na dvoch tretinách masla s...
Potrebujeme tieto suroviny:2,4 kg tekvice, 2 kg krupicového cukru, 7 lyžíc marhuľovej esencie, 2 lyžice kyseliny citrónovej, 3 Pektogely Tekvicu nastrúhame, zmiešame s cukrom a necháme 24 hodín odležať. Potom var...
Potrebujeme tieto suroviny:750 ml vody, 4 porcie silnej mletej kávy, 40 g jemného kryštálového cukru, 80 ml ginu, 4 lyžice šľahačky V konvici z varného skla pripravíme silnú kávu, podľa chuti ju osladíme a s...
Potrebujeme tieto suroviny:600 g bravčového pliecka, cibuľa, tuk, mletá paprika, voda, soľ, rasca, 400 g kyslej zeli, hladká múka, pol téglika smotany Mäso nakrájame na kocky. Cibuľu nakrájame nadrobno, speníme ju na tuku, pri...
Potrebujeme tieto suroviny:5 paradajok, malý zeler, 2 vajcia, 30 g kapár, 70 g majonézy, 50 g kečupu, citrón, 2 lyžice oleja, soľ, chilli Zeler sparíme, pokrájame na kocky, pridáme paradajky nakrájané na plátky a ...
|
|