Dnes je sobota, 20. apríla, meniny má: Marcel NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:4 banány, 4 lyžice tekutého medu, hrsť vylúpaných vlašských orechov, šťava z 1 limetky, 2 vanilkové cukry Banány ošúpeme, pozdĺžne rozkrojíme, položíme rozkrojenou stranou dolu na g...
Potrebujeme tieto suroviny:300 g dusenej šťuky, 100 g červeného kaviáru, 50 ml citrónovej šťavy, 50 g sterilizovaného hrášku, 50 g olivového oleja, polka menšia cibuľa, soľ, cukor Dusené šťučí mäso zbavíme kože a kostí, nakrájame, pridáme červený kaviár, ...
Potrebujeme tieto suroviny:zemiaky, hladká múka, cesnak, soľ, čierne korenie, bravčová čreva Zemiaky očistíme a nastrúhame, pridáme múku, soľ, korenie a prelisovaný ces...
Potrebujeme tieto suroviny:300 g pohánky, 40 g čerstvých húb, 1 cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, 60 g masti, soľ, čierne korenie, rasca, majoránka Na časti masti ľahko osmažíme pohánku, potom zalejeme vodou, osolíme a uvar...
Potrebujeme tieto suroviny:huby, sůl, voda Huby očistíme, pokrájame a povaríme 3 minúty. Potom ich scedíme a ihneď pre...
Potrebujeme tieto suroviny:8 zelených paprík, 4 strúčiky cesnaku, 50 ml oleja, 50 ml octu, soľ, mleté čierne korenie Papriky opečieme na panvici alebo upečieme v rúre. Stiahneme z nich kožu, u...
Potrebujeme tieto suroviny:120 g pečene, cibuľa, 100 g koreňovej zeleniny, lyžička mletej červenej papriky, 40 g masti, 20 g hladkej múky, cca 1,5 l vody, mleté čierne korenie, soľ, petržlenová vňať Na masti speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme očistenú, postrúhanú ko...
Potrebujeme tieto suroviny:300 g čerstvých húb, 1 cibuľa, 3 lyžice masla alebo oleja, 3 zemiaky, soľ, drvená rasca, 250 ml kyslej smotany, 1 lyžica hladkej múky, zelená petržlenová vňať Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kocky, zalejeme vodou, osolíme, posypeme rasc...
Potrebujeme tieto suroviny:80 dkg mletého hovädzieho mäsa, 20 dkg slaniny, 3 vajcia, strúhanka, mlieko, korenie, soľ, majorán, cibuľa, cesnak Mäso a všetky prísady dáme do misy a dobre premiešame. Zo zmesi potom vytva...
Potrebujeme tieto suroviny:1 kg teľacieho mäsa, 150 ml červeného vína, 2 paradajky, 1 kg malej cibuľky, 3 strúčiky cesnaku, 200 ml oleja, soľ, mleté čierne korenie, škorica, rasca, 1 lyžica octu, 2 bobkové listy Vykostené mäso nakrájame na malé kúsky, opražíme na polovici oleja, trocha ...
|
|