Dnes je piatok, 19. apríla, meniny má: Jela NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:1 syr v črievku, 1 cibuľa, 3 vajcia, soľ, korenie, 1 lyžica horčice Vajcia uvaríme natvrdo, olúpeme, nakrájame na drobné kocky, pridáme syr a n...
Potrebujeme tieto suroviny:150 g zemiakov, 2 cibule, 2 strúčiky cesnaku, 2 lyžice oleja, 2 plechovky (po 850 ml) paradajok, 1 pór, 150 g točeného salámu, 1 plechovka (425 ml) veľkých bielych fazúľ, 1 plechovka (425 ml) červených fazúľ, soľ, biele korenie, majorán Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kocky. Olúpané cibule a cesnak nasekáme nadr...
Potrebujeme tieto suroviny:1 väčšia mrkva, 1 petržlen, 50 g zeleru, 1/2 póru, 2 menšie zemiaky, 80 g dlhozrnnej ryže, 1 lyžica masla, soľ, čierne mleté korenie, 1 vetvička ligurčeka, 3 vetvičky kôpru Mrkvu, zeler a petržlen očistíme, nastrúhame na hrubom strúhadle a opražíme...
Potrebujeme tieto suroviny:750 g zemiakov, 500 g bryndze, 150 g masla, soľ, rasca Zemiaky uvaríme v šupe, potom olúpeme a nakrájame na plátky. Do dobre vymas...
Potrebujeme tieto suroviny:400 g baklažánov, 300 g paradajok, 5 zelených paprík, 1 veľká cibuľa, 2-3 vajcia, 100 g olivového oleja, soľ, mleté čierne korenie Baklažány očistíme,paradajky olúpeme a všetko spolu s paprikou nakrájame. P...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g kapra, 250 g majolky, 150 g varenej mrkvy, 150 g sladkokyslých uhoriek, 100 g sterilizovaného hrášku, 5 malých cibúľ, olej, cukor, soľ Kapra osolíme a po oboch stranách opečieme na oleji. Potom dobre osušíme, n...
Potrebujeme tieto suroviny:450 g pšeničnej múky, 250 ml mlieka, 1 vajce, 25 g kvasníc, 350 g hustého slivkového džemu, 2 lyžičky cukru, soľ, 1-2 lyžičky rastlinného oleja Trošku zohrejeme mlieko, len aby malo vyšiu ako izbovú teplotu. Rozpustíme ...
Potrebujeme tieto suroviny:4 veľké zemiaky, 4 vajcia, olej, soľ, mleté čierne korenie, majoránka, červená mletá paprika, kúsok syra na strúhanie Zemiaky postrúhame na hrubom strúhadle, posolíme, pridáme koreniny podľa ch...
Potrebujeme tieto suroviny:600 g hovädzej sviečkovej, 25 g slaniny, 1 cibuľa, 125 g koreňovej zeleniny, 50 g tuku, soľ, čierne korenie celé, nové korenie, bobkový list, citrón, ocot, cukor, maslo, hladká múka, smotana, voda Mäso osolíme a prešpikujeme slaninou. Očistenú zeleninu a cibuľu nakrájame ...
Potrebujeme tieto suroviny:100 g prerastenej údenej slaniny, 100 g surovej šunky, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 2 paradajky, 1 mrkva, 100 g zeleru, 1 malá cuketa, 1 menšia konzerva bielej fazule, 1 menšia konzerva zeleného hrášku, 150 g uvarenej ryže, 2 lyžice olivového oleja, 1,2 l mäsového vývaru, soľ, mleté čierne korenie, 1 bobkový list, 1 čajová lyžička nasekanej šalvie, 1 lyžica nasekanej bazalky, 1 zväzok pažítky, 150 g nastrúhaného parmezánu Na oleju roztopíme slaninu nakrájanú na malé kocky, pridáme šunku nakrájanú...
|
|