Máme novou adresu: kucharkarecepty.cz
Kuchařské recepty pro každý den

KUCHÁRSKE RECEPTY





ĎALŠIE KATEGÓRIE

Dnes je štvrtok, 18. apríla, meniny má: Valér

NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTY

Potrebujeme tieto suroviny:
400 g nízkotučného tvarohu, 2 vajcia, šťava a kôra z jedného citróna, 3 lyžice práškového cukru
Žĺtka zmiešame so šťavou z citróna a pridáme najemno postrúhanú kôru. Pridá...


Potrebujeme tieto suroviny:
300 g hladkej múky, 250 g práškového cukru, 2 vajcia, 1 lyžica čerešňovice, 1,5 lyžice mletého anízu, 1 balenie celého anízu na posypanie, štipka soli
Vajcia za postupného pridávania cukru našľaháme do tuhého krému, pridáme če...


Potrebujeme tieto suroviny:
6 cl ginu, 1,5 cl svetlého rumu, 1,5 cl Triple Sec, 1,5 cl citrónovej šťavy, 1,5 cl grapefruitového džúsu
Ingrediencie nalejeme do šejkra, pridáme drvený ľad a pretrepeme. Cez sitko...


Potrebujeme tieto suroviny:
teľacie mäso, cibuľa, cesnak, mletý zázvor, šafran, mleté čierne korenie, mandle, biely jogurt, olej, ryža, drvený klinček, škorica
Cibuľu nakrájame nadrobno, pridáme cesnak rozotretý so soľou, zázvor, šafra...


Potrebujeme tieto suroviny:
200 g ryby bez kostí, 1 cibuľa, 1 šalátová uhorka, 80 g masla, 7 dcl zeleninového bujónu, 2 dcl sladkej smotany, 1 dcl suchého bieleho vína, soľ, mleté biele korenie, kôpor, citrón
Cibuľu očistíme, nadrobno nakrájame a opražíme na rozohriatom masle. Uhorku...


Potrebujeme tieto suroviny:
4 pstruhy, 150 g cibule, soľ, štipka mletého čierneho korenia, 2 strúčiky cesnaku, 50 g lúpaných mandlí, 50 g paradajkového pretlaku, 80 g oleja, 20 g hladkej múky, citrón, 1 dcl bieleho vína
Pstruhy osolíme a opečieme po oboch stranách na polovici oleja a potom ich ...


Potrebujeme tieto suroviny:
500 g diviny (srnčie alebo diviak), 500 g bravčového boku, 50 g masla 1 väčšia cibuľa, soľ, korenie, bobkový list, 500 g surovej bravčovej masti, 150 g sušených sliviek, 100 g vlašských orechov, 3 lyžičky zaváraných brusníc, 3 lyžičky ríbezľovej marmelády, 2 dcl bieleho vína (rulandské šedé), 2 cl hruškovica
Do hrnca alebo panvice dáme maslo a na ňom osmažíme zverinu aj bok nakrájan...


Potrebujeme tieto suroviny:
250 g nízkotučného tvarohu, 3 lyžice bieleho jogurtu, 50 g póru, 1 väčšiu mrkvu, soľ, 1/4 lyžičky mletej červenej papriky
Pór nakrájame nadrobno, mrkvu nastrúhame na jemnom strúhadle, pridáme tvaro...


Potrebujeme tieto suroviny:
250 g hladkej múky, 120 g masla, 120 ml smotany na šľahanie, 1 žĺtok, 1 vajce na potretie, na krém: 250 ml mlieka + 250 g masla + 1 sáčok vanilkového pudingu + 120 g práškového cukru + pol sáčku vanilkového cukru + 1 žĺtok
Maslo necháme vonku, aby zmäklo. Potom z prísad vypracujeme vláčne cesto a ...


Potrebujeme tieto suroviny:
150 g mletého bravčového mäsa, 150 g mletého hovädzieho mäsa, 2 cibule, 2–3 staré pečivá, 2 dcl mlieka, soľ, mleté čierne korenie, 50 g hladkej múky, 20 g masla, 1 smotana (33%), 100 g kyslých uhoriek, čerstvý kôpor, špajle
Nakrájané žemle pokvapkáme mliekom a zapracujeme do mäsa, ochuteného korení...




©2024 CBMonitor.cz     Akékoľvek šírenie obsahu webu alebo akejkoľvek jeho časti bez písomného súhlasu majiteľa a prevádzkovateľa webu nie je dovolené!