Dnes je piatok, 19. apríla, meniny má: Jela NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:2 kg jarabiny, 1 kg cukru Jarabinu aj so stopkami cez noc namočíme. Ráno plody otrháme a asi s 2 dcl ...
Potrebujeme tieto suroviny:4 bielka, 250 g práškového cukru, 1 lyžica pomarančovej šťavy, 100 g mletých mandlí, 150 g kokosovej múčky, 1 pomaranč, 200 g čokoládovej polevy Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, počas šľahania pridávame cukor a pomarančovú...
Potrebujeme tieto suroviny:250 g kyslej kapusty, 250 g zemiakov, 50 g trhaných krúpov, 25 g hladkej múky, 25 dcl smotany (alebo mlieka), soľ, rasca, voda Krúpy preberieme, vyperieme a dáme variť do osolenej a rascou ochutenej vod...
Potrebujeme tieto suroviny:100 g pečene, 10 g cibule, cesnak, 1 vajce, 30 g strúhanky, soľ, mleté čierne korenie, majorán Pečeň zomelieme, pridáme postrúhanú cibuľu, vajce, soľ, mleté čierne koreni...
Potrebujeme tieto suroviny:250 g bravčového pliecka, 1 cibuľa, 100 g koreňovej zeleniny, 100 g zemiakov, 2 papriky, 2 rajčiny, rajčinový pretlak, olej, hladká múka, sterilizovaný hrášok, ocot, soľ, bobkový list, nové korenie Cibuľu speníme na oleji, pridáme kúsky mäsa, opražíme, osolíme, pridáme mle...
Potrebujeme tieto suroviny:400 g rybieho filé, 0,5 l plnotučného mlieka, 4 guličky celého korenia, hladká múka, muškátový kvet, soľ, 2 polievkové lyžice sterilizovaného hrášku Nerozmrazené filé varíme v 3/4 litra slanej vody s korením (čím menej vody,...
Potrebujeme tieto suroviny:1 l kapustovej šťavy, 1,5 l vody, 100 g koreňovej zeleniny, 350 g kyslej kapusty, 400 g údenej klobásy, 4 ks bravčových kotliet, 100 g sušených hríbov, čierne korenie, majorán, 2 strúčiky cesnaku, 40 g tuku, 30 g hladkej múky, soľ Do studenej vody dáme variť kotlety, klobásu a hríby. Po pol hodine pridáme...
Potrebujeme tieto suroviny:malé cibule, bobkový list, korenie, klinčeky, nové korenie, kôpor, na nálev: 1 l vody + 250 ml octu + 120 g práškového cukru + 30 g soli Cibule olúpeme, umyjeme, naukladáme do zaváracích pohárov, preložíme korení...
Potrebujeme tieto suroviny:100 g šošovice, 80 g slaniny, 1 cibuľa, 1 paprika, 2 strúčiky cesnaku, 2 lyžice oleja, 20 g hladkej múky, soľ, mleté čierne korenie, majorán, bobkový list V miske necháme v studenej vode odstáť šošovicu. V hrnci zohrejeme olej, op...
Potrebujeme tieto suroviny:600 g špenátového pretlaku, 100 g pečeného kuracieho mäsa, 30 g masla, 2 vajcia, 5 lyžíc smotany, 70 g hladkej múky, 70 g tvrdého syra, soľ, čierne korenie, muškátový oriešok Špenátový pretlak podusíme. Maslo vymiešame so žĺtkami, okoreníme, pridáme ...
|
|