Dnes je štvrtok, 18. apríla, meniny má: Valér NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:1 pór, 150 g mrazeného hrášku, 1 cibuľa, 600 ml hydinového vývaru, 1 hrsť mäty, 1 strúčik cesnaku, 100 ml kyslej smotany, 2 lžice masla, 2 plátky toastového chleba V hrnci rozohrejeme lyžicu masla, pridáme na kolieska nakrájaný pór a nadro...
Potrebujeme tieto suroviny:4 porcie čokoládovej domácej zmrzliny, 4 žĺtky, 200 ml Marsaly (alebo iné silné biele víno), 4 lyžice práškového cukru, niekoľko zmrzlinových oblátok Žĺtky vymiešame v hrnci s Marsalou, pridáme práškový cukor, postavíme nad p...
Potrebujeme tieto suroviny:120 g pečene, cibuľa, 100 g koreňovej zeleniny, lyžička mletej červenej papriky, 40 g masti, 20 g hladkej múky, cca 1,5 l vody, mleté čierne korenie, soľ, petržlenová vňať Na masti speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme očistenú, postrúhanú ko...
Potrebujeme tieto suroviny:1 kg srnčieho chrbta, 120 g údenej slaniny, 2 väčšie cibule, 4 strúčiky cesnaku, 125 g masla, soľ, podrvené čierne korenie, 4 borievky Mäso vykostíme, odblaníme, umyjeme, rozrežeme na plát, ktorý posypeme potlč...
Potrebujeme tieto suroviny:1 kg bravčovej krkovičky bez kosti, 1 hrnček cmar, 3 strúčiky cesnaku, soľ, čierne korenie, majorán, provensálske korenie Do cmaru pridáme cesnak rozotretý so soľou, provensálske korenie, majoránku...
Potrebujeme tieto suroviny:2 hrnčeky ryže, 250 g mrazeného špenátu, 3 strúčiky cesnaku, olivový olej, soľ, korenie, nastrúhaný syr, petržlenová vňať Ryžu uvaríme domäkka. Špenát necháme rozmraziť. Cesnak nakrájame na plátky,...
Potrebujeme tieto suroviny:5 kg jabĺk, cukor, vanilkový pudingový prášok, voda Jablká ošúpeme, zbavíme jadierok, dáme ich do hrnca, prilejeme vodu tak, ab...
Potrebujeme tieto suroviny:1 chlebíčková veka, 3 syry so šunkou, cesnak rozotrený so soľou, maslo, petržlenová vňať, kapia Veku nakrájame a grilujeme ju do zlatista po oboch stranách. Toasty potriem...
Potrebujeme tieto suroviny:2 mladé jarabice, 200 g slaniny, 200 g masla, 5 lyžíc vývaru, pár vetvičiek šalvie, soľ, 1 lyžica citrónovej šťavy Jarabice ošklbeme, opálime, vypitveme, opláchneme a poriadne osušíme. Každú...
Potrebujeme tieto suroviny:750 g nízkej roštenky, 100 g oleja, 15 g hladkej múky, 3 dl vývaru, worcester, soľ, čierne korenie Roštenec zbavíme tuku a blán, lojovitú časť narežeme šikmými rezmi na štvor...
|
|