Dnes je štvrtok, 18. apríla, meniny má: Valér NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:250 g hladkej múky, 2 vajcia, 2 žĺtky, 250 g práškového cukru, 1 lyžica zázvoru Vajcia, žĺtky a práškový cukor vo vodnom kúpeli šľaháme tak dlho, až zmes z...
Potrebujeme tieto suroviny:15 dkg datlí, 20 dkg vlašských orieškov, pár mandlí, 4 bielky, štipka soli Z bielkov a štipky soli ušľaháme tuhý sneh, do ktorého opatrne vmiešame naj...
Potrebujeme tieto suroviny:2,4 kg tekvice, 2 kg krupicového cukru, 7 lyžíc marhuľovej esencie, 2 lyžice kyseliny citrónovej, 3 Pektogely Tekvicu nastrúhame, zmiešame s cukrom a necháme 24 hodín odležať. Potom var...
Potrebujeme tieto suroviny:12 dkg strúhanej Nivy, 10 dkg masla, pol syra Lučina, lieskové oriešky, nastrúhaný orech Zmäknuté maslo a Lučinu vymiešame dohladka, vmiešame nastrúhanú Nivu a nech...
Potrebujeme tieto suroviny:800 g teľacej pečene, 100 g slaniny, 100 g masla, 0,5 l mlieka, 200 ml kyslej smotany, 2 lyžice hladkej múky, 200 ml mäsového vývaru, soľ, mleté čierne korenie Pečeň odblaníme a očistenú namočíme do mlieka na 1 hodinu. Potom osušíme, p...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g čerstvého vyloupaného hrášku, 1 liter vývaru z mäsa, 50 ml kvalitné cherry, 40 g hladkej múky, štvrť zeleru, 3 strúčiky cesnaku, soľ, majoránka, pažítka Hrášok dáme do vývaru a varíme domäkka. Potom vývar s hráškom rozmixujeme, ...
Potrebujeme tieto suroviny:bryndza, syrokrém, 500-1000 g polohrubej múky, 2-3 vajcia, soľ, veľa slaniny a klobás (alebo párkov) Múku, vajcia, soľ vymiešame a uvaríme halušky. Ochutíme bryndzou a syrokrém...
Potrebujeme tieto suroviny:0,5 l mlieka, 1 balíček vanilkového pudingu, 4 lyžice krupicového cukru, 250 g odtučneného tvarohu Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme klasický vanilkový puding. Ešt...
Potrebujeme tieto suroviny:1 kg banánov, pol lyžičky tlčeného klinčekov, šťava z 1 citróna, 750 g cukru, 1 dcl rumu (Havana) Olúpané banány nakrájame, rozvaríme s 1 litrom vody a pomaly varíme dohusta...
Potrebujeme tieto suroviny:4 jelenie steaky (po 150 g), 1 cibuľa, 100 g masla, 2 lyžice smotany, 350 ml červeného vína, soľ, 5 guličiek jalovca Steaky zľahka naklepeme, vložíme do červeného vína, pridáme jalovec a nechá...
|
|