Máme novou adresu: kucharkarecepty.cz
Kuchařské recepty pro každý den

KUCHÁRSKE RECEPTY





ĎALŠIE KATEGÓRIE

Dnes je štvrtok, 25. apríla, meniny má: Marek

NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTY

Potrebujeme tieto suroviny:
0,5 l mlieka, 60 g lieskových orieškov, kúsok vanilky, 40 g cukru (alebo trocha medu)
Lieskové oriešky mierne opražíme, pomelieme, pridáme vanilku, zalejeme horú...


Potrebujeme tieto suroviny:
80 dkg hovädzie sviečkovej, 6 dkg slaniny, 15 dkg kečupu, 1 pohár vína, 20 dkg šampiňónov, 6 lyžic oleja, 2 lyžice masla, 3 paradajky, 2 bobkové listy, 1 lyžica hladkej múky, soľ, mleté čierne korenie, jalovec
Z odblanenej očistenej sviečkovej nakrájame bifteky, mierne ich naklepeme, ...


Potrebujeme tieto suroviny:
0,5 kg hovädzieho zadného mäsa, 6 väčších cibúľ, olej na vyprážanie, soľ, korenie, mletá červená paprika, asi 2 dcl kečupu, šálku vody, 3 feferónky
Mäso nakrájame na rezance a nakrájame cibuľu. Cibuľu speníme na oleji do ru...


Potrebujeme tieto suroviny:
3 páry párkov, 2 PL oleja, 1 cibuľu, 1 ČL sladkej papriky, štipka korenia, 1 ČL vegety, rascu, 5 zemiakov
Cibuľu opražte na oleji, pridajte pokrájané párky a chvíľu spolu opražte. P...


Potrebujeme tieto suroviny:
400 g húby, 500 ml kyslej smotany, 60 g polohrubej múk, 500 ml vody, soľ, drvená rasca, ocot
Na drobno nakrájané huby povaríme v osolenej vode s drvenou rascou. Keď zmä...


Potrebujeme tieto suroviny:
250 g hladkej múky, 250 g masla, 7 lyžíc bieleho vína, 1 vrecúško vanilkového cukru, práškový cukor
Na dosku preosejeme múku, pridáme maslo postrúhané na hrubom strúhadle, vín...


Potrebujeme tieto suroviny:
0,5 kg cukru na 1l šťavy, želírovací prostriedok
Zrelé plody bazy rozvaríme s vodou na kašu a necháme vychladnúť. Potom prel...


Potrebujeme tieto suroviny:
1 zväzok zelenej špargle, 300 ml smotany na šľahanie, 300 g bieleho jogurtu, 2 lyžice masla, 50 g parmezánu, sušené paradajky, soľ, biele korenie, koriander
Špargľu ošúpeme a povaríme 10 minút v horúcej vode. Bielu omáčku pripravíme...


Potrebujeme tieto suroviny:
4 plátky bravčovej pečene, 4 tenké plátky anglickej slaniny, 40 g masti, rovná lyžice hladkej múky, petržlenová vňať, citrón, vorčestr, 1,5 dl vývaru z kostí, soľ
Odblanené plátky pečene jemne naklepeme, okraje narežeme a sprudka opečieme...


Potrebujeme tieto suroviny:
2,5 kg sliviek, 1 kg kryštálového cukru, 200 g kakaa, 2 balíčky vanilkového cukru, 100 ml rumu
Slivky vykôstkujeme a riadne rozmixujeme. Vzniknutú kašu prelejeme do hrnca...




©2024 CBMonitor.cz     Akékoľvek šírenie obsahu webu alebo akejkoľvek jeho časti bez písomného súhlasu majiteľa a prevádzkovateľa webu nie je dovolené!