Dnes je sobota, 20. apríla, meniny má: Marcel NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:300 g hladkej múky, 80 g práškového cukru, 80 g masla, 5 g cukrárskych kvasníc, 2 lyžice mlieka, 1 vajce, polovica vajcia na potretie, cukor kryštál na obalenie, stužený tuk na potretie plechu Na dosku preosejeme múku, pridáme cukor, rozotrite tuk, pridáme mlieko, v k...
Potrebujeme tieto suroviny:1 avokádo, štvrť cibule, 1 strúčik cesnaku, 1 vajce natvrdo, soľ, mleté čierne korenie, 50 g tvrdého syra Avokádo pozdĺžne rozrežeme, odstránime kôstku, z oboch polovíc vydlabeme du...
Potrebujeme tieto suroviny:400 g pestrofarebných cestovín, 150 g šunky, 350 g sterilizovaných šampiňónov, sušená petržlenová vňať, 250 g sladkej šľahačkovej smotany, 200 ml zeleninového bujónu, 3 strúčiky cesnaku, 2 lyžice masla, 100 g postrúhaného tvrdého syra, soľ, mleté čierne korenie, vegeta, olej, hladká múka Cestoviny uvarte podľa návodu, preceďte a pokvapkajte olejom a dobré premie...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g šípok, 150 g cukru, 0,75 litra brandy, kôra z polky citróna, kôra z polovice pomaranča, 4 klinčeky, kúsok škoricovej kôry Šípky umyjeme, necháme odkvapkať, odstránime okvetia a stopku a rozpolíme. ...
Potrebujeme tieto suroviny:250 g bielej fazule, 70 g údeného bôčika, 50 g ryže, 1 malý paradajkový pretlak, 1 lyžica oleja, 1 lyžička petržlenovej vňate, soľ, čierne mleté korenie, rasca, vývar Predom namočenú fazuľu uvaríme vo vývare do polomäkka. Polovicu fazule aj s...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g chudého jahňacieho mäsa, 500 g zemiakov, 200 g cibule, 200 g bielej hlávkovej kapusty, 200 g kelu, 200 g zelených fazuliek, 200 g mrkvy, soľ, čierne korenie, 1 lyžička rasce, 1,5 hrnčeka vývaru, 2 lyžice masla, 2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate Kapustu a kel zbavíme hlúbu a listových rebier a nakrájame na rezance, zele...
Potrebujeme tieto suroviny:1 petržlen, 2 vajcia, 1 mrkvu, 10 dkg droždia, 15 dkg zeleru, 1 cibuľa, vývar Cibuľu a koreňovú zeleninu očistíme a nakrájame na kocky. Na oleji osmažíme...
Potrebujeme tieto suroviny:4 bravčové kotlety, 10 sliviek, strúčik cesnaku, 2 lyžice medu, 3 lyžice vína, olej, vývar, sójová omáčka, soľ, mletý zázvor Bravčové kotlety po obvode a u kosti narežeme, zľahka naklepeme, osolíme a ...
Potrebujeme tieto suroviny:4 vajcia, 200 g taveného syra, 100 g masla, 100 g Nivy, 200 g šunky, 100 g goudy, 50 g sterilizované kapie Vajcia uvaríme natvrdo, olúpeme a oddelíme žĺtky od bielkov. Žĺtky vymiešam...
Potrebujeme tieto suroviny:0,5 kg jelenieho mäsa, 0,5 kg mäsa z diviaka, 20 dkg údeného bravčového bôčika, 4 veľké cibule, 4 papriky, 6 paradajok, 5 strúčikov cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, mletá rasca, 2 lyžice červenej sladkej papriky, 1 chilli paprička, vývar, masť V kastróle rozpustíme masť, pridáme nakrájaný údený bôčik, na plátky nakráj...
|
|