Dnes je piatok, 26. apríla, meniny má: Jaroslava NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:2 hlavy cesnaku, 2 vetvičky čerstvého tymiánu, 1 lyžica bylinkovej soli, 1 lyžica celého farebného korenia Cesnak ošúpeme, dáme do pohára, posypeme korením, soľou a tymiánom, zalejem...
Potrebujeme tieto suroviny:6 zemiakov, soľ, mleté čierne korenie, majorán, 2 struky cesnaku, 1 l vody, 1 lyžica masti Okrúžľame zemiaky, umyjeme, dáme variť do osolenej vody. Keď bude voda vrie...
Potrebujeme tieto suroviny:slivky, cukr, voda Umyté a vykôstkované slivky dáme do čistého pohára, zasypeme dvomi lyžicami...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g teľacej pečene, olej, soľ, na marinádu: pol cibule + 2 strúčiky cesnaku + 1 lyžička mletej sladkej papriky + pol lyžičky karí + pol lyžice nastrúhaného zázvoru + šťava z polovice citróna Očistenú pečeň opláchneme, necháme odkvapkať, nakrájame na rezance, premieš...
Potrebujeme tieto suroviny:250 g mletých keksov "Marína", 150 g cukru, 40 g mletých orechov, 80 g masla, 4 lyžice čiernej kávy, na plnku: 60 g masla, 120 g práškového cukru, 1 lyžička rumu Mleté keksy, cukor, orechy, maslo a kavu dobre vymiešame, cesto rozvaľkáme ...
Potrebujeme tieto suroviny:400 g bravčového mäsa, 200 g hovädzieho mäsa, 2 rožky, 1 vajce, 100 ml sladkej smotany, 50 g masla, 1 lyžica kečupu, 2 cibule, 2 zelené papriky, 100 g zeleného hrášku, soľ, mleté čierne korenie Bravčové a hovädzie mäso pomelieme na mlynčeku na mäso spolu s rožkami. Do ...
Potrebujeme tieto suroviny:1 kocka droždia 42 g, 500 g polohrubej múky, 120 g krupicového cukru, 3 žĺtky, 150 g masla, 300 ml mlieka, 50 g hrozienok, 50 g mandlí, soľ, kôra z 1 citróna, 1/2 lyžičky drveného anízu, 50 ml rumu, 1 vajce na potretie Do vlažného mlieka rozdrobíme droždie a necháme v priebehu asi 5 minút vyky...
Potrebujeme tieto suroviny:kozacie stehno, slanina, cibuľa, cesnak, soľ, biele mleté korenie, bravčová masť, čerstvý rozmarín Stehno prešpikujeme slaninou, nasolíme, ľahko okoreníme bielym korením, pot...
Potrebujeme tieto suroviny:1 kg zemiakov, 4 lyžice olivového oleja, 2 lyžičky dijonskej horčice, čerstvý tymián, soľ, mleté čierne korenie Zemiaky dôkladne umyjeme, uvaríme v šupke (10-15 minút podľa veľkosti), zle...
Potrebujeme tieto suroviny:400 g pestrofarebných cestovín, 150 g šunky, 350 g sterilizovaných šampiňónov, sušená petržlenová vňať, 250 g sladkej šľahačkovej smotany, 200 ml zeleninového bujónu, 3 strúčiky cesnaku, 2 lyžice masla, 100 g postrúhaného tvrdého syra, soľ, mleté čierne korenie, vegeta, olej, hladká múka Cestoviny uvarte podľa návodu, preceďte a pokvapkajte olejom a dobré premie...
|
|