Dnes je piatok, 19. apríla, meniny má: Jela NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:8 dcl šľahačkovej smotany, 150 g kryštálového cukru, 4 žĺtky, 4 citróny, 4 bielky Žĺtky s cukrom a smotanou šľaháme nad parou (do 80°C) do zhustnutia. Odstav...
Potrebujeme tieto suroviny:údený bravčový jazyk, cesnak, plnotučná horčica, soľ, múka, vajce, strúhanka, olej Jazyk uvaríme domäkka. Potom ho olúpeme a nakrájame na plátky, ktoré potrie...
Potrebujeme tieto suroviny:15 dkg čersvého ananásu, 20 dkg práškového cukru, 2 lyžice citrónovej šťavy, 0,5 litra ginu alebo borovičky Na kocky nakrájaný ananás zasypeme cukrom, zalejeme 3 dcl vody a povaríme 1...
Potrebujeme tieto suroviny:250 g mäkkého tvarohu, 250 g margarínu, 250 g hladkej múky, jablká, cukor, škorica, hrozienka Z tvarohu, margarínu a múky vypracujeme cesto, ktoré na pomúčenej doske vyv...
Potrebujeme tieto suroviny:1,5 kg žltej tekvice, 1 kg želírovacieho cukru, 1 lyžička kyseliny citrónovej, 1 vanilkový struk, 1 l vody Tekvicu ošúpeme, vydlabeme semienka, umyjeme a nakrájame na kocky. Pridáme ...
Potrebujeme tieto suroviny:400 g paradajok, 10 lyžíc octu, 4 strúčiky cesnaku, 4 lyžice píniových orieškov, 4 lyžice nastrúhaného parmezánu, bazalka, oregano, tymian, olivový olej Paradajky rozvaríme v troške vody s octom, potom pridáme píniové oriešky a ...
Potrebujeme tieto suroviny:600 g rybieho filé, mlieko, 2 vajcia, 50 ml vína, hladká múka, soľ Filé pokrájame na porcie, zalejeme osoleným mliekom a necháme niekoľko hodí...
Potrebujeme tieto suroviny:250 g tvrdého tvarohu, 1 vody, 35 g soli Tvaroh vložíme do uzatvárateľnej nádoby, zalejeme vodou so soľou, uzavrieme...
Potrebujeme tieto suroviny:400 g mletého baranieho mäsa, 1 l mäsového vývaru, 2 vajcia, 1 lyžica Solamylu, šťava z polovice citróna, soľ, mleté čierne korenie, mletá rasca, šafrán, zelená petržlenová vňať Mleté mäso zmiešame s vajcami, Solamylom, mletým čiernym korením, soľou, ml...
Potrebujeme tieto suroviny:zemiaky, soľ, mletá sladká paprika, hladká múka, olej Nové zemiaky očistíme s kefkou (staré treba ošúpať), vložíme do vyššej nádo...
|
|