Dnes je štvrtok, 25. apríla, meniny má: Marek NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:250 g mletého mäsa, 4 zemiaky, 3 lyžice múky, 2 lyžice tuku, 1 vajce, cibuľa, 1 l mäsového vývaru, jemne posekaná mrkva, 2 jemne posekané petržleny, 1 posekaný zeler, lyžica tuku, lyžica múky, 100 ml kyslej smotany, žĺtok, lyžička tymianu, soľ, korenie Zeleninu osmažíme na tuku. Posypeme múkou a tymianom, prelejeme vývarom. Do...
Potrebujeme tieto suroviny:1 balíček tvarôžkov, 1 väčší tavený syr, 1 cibuľa, 1 lyžička horčice, soľ, pol lyžičky sladkej papriky, štipka pálivej papriky, štipka drvenej rasce Do menšieho kastróliku dáme 0,5 dcl vody, pridáme na kocky nakrájané syrečk...
Potrebujeme tieto suroviny:4 cl vodky, 3 cl broskyňového likéru, 6 cl brusnicového džúsu, 6 cl ananásového džúsu Do tumblera naplneného ľadom nalejeme všetky ingrediencie a zamiešame. Pri ...
Potrebujeme tieto suroviny:1 konzerva zaváraných broskýň, 800 ml mlieka, 200 ml smotany na šľahanie, 10 žĺtkov, 300 g kryštálového cukru, 4 lyžice maizeny, 3 malé tyčinky škorice, kôra z citrónu Do mlieka dáme variť celú škoricu a citrónovú kôru. Zvlášť vyšľaháme žĺtky ...
Potrebujeme tieto suroviny:200 g bryndze, 1 l mlieka, 2 hrste plochých rezancov, soľ, maslo, petržlenová vňať Bryndzu dobre rozšľaháme v mlieku tak, aby nevznikli hrudky, za stáleho mie...
Potrebujeme tieto suroviny:400 g hladkej múky, 260 g margarínu, 130 g práškového cukru, 10 g vanilkového cukru, 1 vajce, citrónová kôra Zo všetkých surovín vypracujeme pevné cesto, vyvaľkáme a z neho vykrajujeme...
Potrebujeme tieto suroviny:600 g zemiakov, 4 strúčiky cesnaku, 1 vajce, 50 ml mlieka, 100 g hladkej múky, masť, soľ, majorán, mleté čierne korenie, na náplň: kyslá kapusta + prát Zemiaky ošúpeme, nastrúhame do misy a zlejeme z nich vodu. Cesnak vymiešame...
Potrebujeme tieto suroviny:200 g hovädzej roštenky, 200 g bravčového mäsa zo stehna, 150 g údenej klobásy, 500 g zemiakov, 40 g údenej slaniny, 1 cibuľa, 100 g sterilizovaných šampiňónov, 2 strúčiky cesnaku, olej, soľ, mleté čierne korenie, alobal Všetky druhy mäsa pokrájame na malé kúsky a na rozpálenom oleji opečieme. O...
Potrebujeme tieto suroviny:750 g prerasteného bôčika, 5 cibúľ, 1 hlava cesnaku, 1 lyžička mletej sladkej papriky, soľ, rasca, štipka šalvie, 3 lyžice kečupu Bravčový bôčik s kožou umyjeme, osušíme a kožu narežeme na štvorčeky. Cibuľ...
Potrebujeme tieto suroviny:1 hlávka červenej kapusty (približne 3/4 kg), 0,5 kg zemiakov, 1 cibuľa, 10 g hrozienok, 1 lyžica múky, 2 lyžice masla, 1 lyžička červeného vínneho octu, soľ, korenie, 2 bobkové listy, rasca, cukor, vývar Hrozienka sparíme a namočíme. Kapustu nakrájame, dáme do kastróla, zalejeme...
|
|