Dnes je piatok, 19. apríla, meniny má: Jela NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:300 g sušených sliviek, 40 g hladkej múky, 20 g masla, 1 l vody, 1 celá škorica, 2 klinčeky, 2,5 dcl mlieka, 60 g cukru, soľ Z polky múky opraženej na sucho a masla pripravíme svetlú zásmažku, zalejem...
Potrebujeme tieto suroviny:200 g kryštálového cukru, 0,5 dcl vody, 100 g 100% tuku, 100 g hrozienok, 150 g arašidov, 1 lyžica masla, práškový cukor na obalenie Kryštálový cukor s vodou zvaríme na sirup. Do zmesi pridáme nakrájané hrozi...
Potrebujeme tieto suroviny:1 hlávka kapusty, 1 cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, 300 ml smotany, masť, soľ, 2 lyžičky mletej červenej papriky Hlávku kapusty nakrájame na väčšie kusy, sprudka osmažíme na masti, osolíme...
Potrebujeme tieto suroviny:60 g krupice, 40 g tuku, 100 g koreňovej zeleniny (mrkva, petržlen, zeler), 1250 ml vývaru z kostí, soľ, zelená petržlenová vňať Do rozohriatého tuku vložíme krupicu a doružova opražíme. Potom pridáme oči...
Potrebujeme tieto suroviny:5 cl calvadosu, 1 cl grenadíny, 1 cl citrónovej šťavy Všetky ingrediencie pretrepeme s ľadom v šejkri a prelejeme do vychladeného...
Potrebujeme tieto suroviny:150 g zemiakov, 2 cibule, 2 strúčiky cesnaku, 2 lyžice oleja, 2 plechovky (po 850 ml) paradajok, 1 pór, 150 g točeného salámu, 1 plechovka (425 ml) veľkých bielych fazúľ, 1 plechovka (425 ml) červených fazúľ, soľ, biele korenie, majorán Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kocky. Olúpané cibule a cesnak nasekáme nadr...
Potrebujeme tieto suroviny:250 g hydinovej pečene, 2 cibule, med, tabasco (alebo chilli), soľ, olej Nakrájanú cibuľu opražíme dozlatista, pridáme očistenú a na rezance nakrája...
Potrebujeme tieto suroviny:bažant, soľ, korenie, olej, kúsok masla Mladého bažanta očistíme, vypitveme, na chrbátiku rozrežeme a osolíme a oko...
Potrebujeme tieto suroviny:500 g špenátu, 150 g šunky, 3 vajcia, 40 g masla, 1 dcl smotany, soľ, olej Očistený, umytý špenát sparíme vriacou vodou a pokrájame. Z bielkov ušľahám...
Potrebujeme tieto suroviny:1 kg rebarbory, 1 citrón, 500 g cukru krupica (alebo želírovací cukor) Rebarboru umyjeme, ošúpeme, nakrájame na kocky a varíme s trochou vody, kým...
|
|