Dnes je piatok, 19. apríla, meniny má: Jela NÁHODNE VYBRANÉ RECEPTYPotrebujeme tieto suroviny:0,5 l mlieka, 60 g lieskových orieškov, kúsok vanilky, 40 g cukru (alebo trocha medu) Lieskové oriešky mierne opražíme, pomelieme, pridáme vanilku, zalejeme horú...
Potrebujeme tieto suroviny:2 mrkvy, zeler, 1 pór, 1 cibuľa, 10 dkg tvrdého syra, hladká múka, 5 dkg masla, soľ, mleté čierne korenie, olej, petržlenová vňať Na lyžici oleja osmažíme nakrájanou cibuľu, ktorú zaprášime lyžicu múky a u...
Potrebujeme tieto suroviny:40 g ovsených vločiek, 150 ml ryžového mlieka, 150 ml vody, 1 lyžica maku Ovsené vločky namočíme do mlieka a necháme asi 10 minút odstáť. Potom dáme ...
Potrebujeme tieto suroviny:mladá cuketa, cesnak, hladká múka, soľ, olej Cuketu dobre umyjeme (ale nelúpeme), nakrájame ju na plátky a každý plátok ...
Potrebujeme tieto suroviny:4 plátky eidamu (alebo ementálu), 2 jablká, 2 pomaranče, biely jogurt, štipka cukru, citrónová šťava Jablká a pomaranče olúpeme a spolu so syrom nakrájame na kocky. Pokvapkáme ...
Potrebujeme tieto suroviny:600 g lososa, 1 lyžička soli, 1 lyžička octu, 1 bobkový list, 4 zrnká nového korenia, mleté biele korenie, 2 lyžice oleja, 1 lyžica hladkej múky, 2 dcl smotany, 1 lyžička nakladaného chrenu v octe, 1 citrón, kôpor, brusnicový kompót Očisteného vykosteného lososa pokrájame na väčšie porcie, vložíme do 1 litr...
Potrebujeme tieto suroviny:1 kg mrazeného pangasa, 80 g cibule, 40 g zázvorového koreňa, 1 pomaranč, soľ, 2 lyžice olivového oleja Mrazeného pangasa necháme rozmraziť, potom ho opláchneme pod tečúcou studen...
Potrebujeme tieto suroviny:2 malé marhule, 2 žĺtky, 90 g cukru, 2,5 dcl mlieka, 2 bielky Vo vodnom kúpeli vymiešame všetky suroviny okrem bielkov. Až zmes zhustne, ...
Potrebujeme tieto suroviny:1000 g zemiakov, 2 vajcia, 250 g hrubej múky, 120 g krupice, soľ, na plnku: 250 g údeného mäsa, 1 cibuľa, 30 g masti, 30 g strúhanky Zemiaky uvaríme v šupke deň vopred. Potom ich olúpeme a nastrúhame, pridáme...
Potrebujeme tieto suroviny:syr Romadúr, mrkev, zeler, pór, petržlenová vnať, kyslá smotana, soľ, čierne mleté korenie Romadúr nakrájame na malé kúsky, pridáme jemně nastrúhanú mrkvu, zeler, pór...
|
|